1. Odetnij część worka foliowego znajdującą się powyżej zamknięcia.
2. Opłukane i osuszone wcześniej mięso włóż do worka z marynatą.
3. Zamknij szczelnie worek.
Delikatnie obracając workiem rozprowadź znajdującą się w nim marynatę na całej powierzchni mięsa.
Worek z marynatą i mięsem włóż do lodówki na około 3 godziny.
4. Zamarynowane mięso wyjmij z worka i grilluj.*
*Zamarynowane mięso nadaje się również do smażenia i pieczenia.
Zawartość opakowanie przeznaczona jest do zamarynowania maksymalnie 1 kg mięsa. Mięso można marynować w całości lub w porcjach. Czas marynowania można wydłużyć do 12 godzin.
Najlepiej spożyć przed: nadruk na odwrocie worka. Przechowywać w temperaturze pokojowej. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła.
Więcej przepisów znajdziesz na:
www.smacznemarynaty.pl
Gotowa marynata do mięs zamknięta w specjalnym, bardzo wygodnym opakowaniu. Pozwala na przygotowanie mięsa bez potrzeby dodawania innych przypraw oraz bez konieczności używania dodatkowych naczyń.
Dzięki naszej oryginalnej recepturze marynata BBQ pozwala na uzyskanie charakterystycznego smaku i aromatu cenionego przez miłośników potraw z grilla. Lekko pikantny smak pogłębiają użyte przyprawy: kolendra, pieprz cayenne, ziele angielskie oraz słodka papryka.
Marynata BBQ nie zawiera substancji konserwujących oraz glutaminianu sodu.
Spróbuj! Polubisz. Roleski.
Firma Rodzinna
OSTRZEŻENIE: opakowania nie należy grillować, piec ani smażyć.
Przepis na grillowane steki w marynacie BBQ Roleski:
Steki z antrykotu wołowego o grubości do 2 cm o łącznej wadze do 1 kg, zamarynować zgodnie z instrukcją znajdującą się na opakowaniu. Po zamarynowaniu wyjąć mięso z worka i grillować na rozgrzanym grillu przez około 3 minuty z każdej strony (stek średnio wysmażony). Podawać z grillowanymi warzywami z dodatkiem Sosu Sezamowego Roleski.
Marynata BBQ.