Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Rogalik Z Ciasta Francuskiego Z Nadzieniem O Smaku Waniliowym (30%), Ze Spodem Pokrytym Mleczną Czekoladą Z Mleka Alpejskiego (18%), Polany Mleczną Czekoladą Z Mleka Alpejskiego (4%).
Alergeny zostały oznaczone pogrubioną czcionką w składnikach
MOŻE ZAWIERAĆ ORZESZKI ZIEMNE, ORZECHY I NASIONA SEZAMU.
e 50 g
Składniki: mąka PSZENNA, cukier, olej palmowy, woda, odtłuszczone MLEKO w proszku, tłuszcz kakaowy, tłuszcz MLECZNY, miazga kakaowa, dekstroza, serwatka w proszku (z MLEKA), żółtko JAJA w proszku, syrop glukozowo-fruktozowy, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, lecytyny SOJOWE, stearoilomleczan sodu, estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu, polirycynoleinian poliglicerolu), olej słonecznikowy, MLEKO pełne w proszku, gluten PSZENNY, alkohol etylowy, drożdże, sól jodowana, substancje konserwujące (propionian wapnia, sorbinian potasu), aromaty, regulatory kwasowości (difosforany, kwas fosforowy), stabilizator (guma celulozowa), słodowana mąka PSZENNA, środki do przetwarzania mąki (L-cysteina, kwas askorbinowy), laktoza (z MLEKA)
Może zawierać: orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, zboża zawierające gluten, orzechy makadamia / orzechy queensland, orzeszki ziemne, orzeszki pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, orzechy włoskie
Zawiera: jaja, mleko, soja, pszenica
| per 100g | | 50 g | % 50 g |
---|
Wartość energetyczna | 2024 kJ | | 1012 kJ | 12 % |
| 485 kcal | | 243kcal | 12 % |
Tłuszcz | 30.00 g | | 15.00 g | 21 % |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 16.00 g | | 7.90 g | 39 % |
Węglowodany | 47.00 g | | 23.00 g | 9 % |
Cukry ogółem | 30.00 g | | 15.00 g | 17 % |
Błonnik | 1.30 g | | 0.70 g | |
Białko | 6.10 g | | 3.10 g | 6 % |
Równoważna zawartość soli | 0.47 g | | 0.24 g | 4 % |
Wymiar liczbowy: 50
Rozmiar opakowania: 50
Jednostka (tekst opisowy): g
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 50 g = 1 rogalik. 1 opakowanie = 1 rogalik
Producent: Mondelez Polska S.A.
Mondelez Polska S.A.
ul. Domaniewska 49, 02-672 Warszawa
801 066 006