Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej na spodzie kartonika.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na: www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do domowej kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od 40 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Gellwe zawsze wychodzi!
Pyszne nowości od Gellwe
Gellwe Ciasto Zebra
Gellwe Babeczki Choco Lawa
Kochane babeczki czekoladowe z pistacjowym sercem
Przygotuj:
Do ciasta:
- 2 jajka
- 100 ml oleju (około 10 łyżek)
- 100 ml mleka (około 10 łyżek)
Do nadzienia:
- 100 ml mleka (około 10 łyżek)
1. Przygotuj nadzienie
Wlej mleko do kubka lub szklanki, wsyp zawartość saszetki z mieszanką do przygotowania nadzienia i energicznie mieszaj przez około 1 minutę. Odstaw na około 5 minut do zgęstnienia.
2. Przygotuj foremki
Na dużej blasze do pieczenia ustaw 12 papierowych foremek. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 °C góra-dół (bez termoobiegu).
3. Przygotuj ciasto
Mieszankę do pieczenia babeczek wsyp do miski, dodaj jajka, olej, mleko i dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia składników (około 1 minutę).
3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Połowę przygotowanego ciasta rozłóż równomiernie do ustawionych na blasze foremek (po około ½ łyżki). Na środek każdej babeczki wyłóż po około 1 łyżeczce przygotowanego nadzienia i przykryj pozostałym ciastem.
Babeczki wstaw natychmiast do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie 18-20 minut (bez termoobiegu).
Po upieczeniu wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Babeczki czekoladowe z nadzieniem o smaku pistacjowym. Mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Może zawierać
soję.
Z jednego opakowania otrzymujemy 12 babeczek po ok. 50 g.