Delecta Karpatka z nutą waniliową mieszanka do domowego wypieku ciasta 375 g

Nowy produkt

7,99 zł

21,59 zł / kg

5900983503473

szt.

Najlepiej spożyć przed końcem / Nr partii - patrz góra kartonika. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji szukaj na
Delektujemy.pl
Dobra strona wypieków
Czasami chcemy coś wyznać drugiej osobie, a nie bardzo wiemy jak to zrobić, żeby wyszło lekko, naturalnie i... od serca ;)
Na szczęście jest na to prosty przepis: wystarczy emocje wyrazić... na słodko!
Wypróbuj
Delecta Krem Karpatka oryginalna
Przygotuj:
Do kremu: 500 ml mleka, 200 g masła lub margaryny
Do ciasta: 250 ml wody (ok. 1 szklanki), 125 g margaryny, 4-5 jaj (w zależności od wielkości)
Do dekoracji: 1 łyżkę cukru pudru

Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki z kremem rozmieszaj w 200 ml mleka.
2. Pozostałe 300 ml mleka zagotuj i wlej rozprowadzony proszek.
3. Całość gotuj na małym ogniu do zgęstnienia (ok. 3 min), energicznie mieszając i rozcierając ewentualne grudki. Wystudź.
4. Zmiksuj ugotowaną zimną masę. Dodawaj porcjami miękki tłuszcz ciągle miksując, do gładkiej konsystencji.
5. Zagotuj wodę z tłuszczem, dodaj zawartość torebki z ciastem. Podgrzewaj na małym ogniu (ok. 1 min), energicznie rozcierając masę. Wystudź.
6. Nastaw piekarnik na temp. 210°C (bez termoobiegu).
7. Do chłodnej masy wbijaj kolejno jaja i miksuj na najwyższych obrotach przez ok. 5 min.
8. Ciasto podziel na dwie części. Każdą z nich rozprowadź cienką warstwą na blasze 25 x 35 cm wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką.
9. Wstaw do nagrzanego do temp. 210°C piekarnika i piecz ok. 25 min. Następnie zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz około 15 minut (każde ciasto piecz oddzielnie, do uzyskania złocistego koloru).
10. Po upieczeniu wystudź ciasto.
11. Na dolną warstwę ciasta wyłóż przygotowany krem, przykryj górną warstwą ciasta.
12. Ciasto posyp cukrem pudrem.
Karpatka. Mieszanka do domowego wypieku ciasta.
Produkt może zawierać jaja, mleko, soję, orzechy, orzeszki ziemne i nasiona sezamu.
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2 % tł., i margaryną 72 % tł.). Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1240 g produktu po przygotowaniu (30 porcji).
Jednostka miaryszt.
Ciasto: mąka pszenna, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
Krem: cukier, skrobia kukurydziana, mąka pszenna, aromat, barwnik: kurkumina
Może zawierać: migdały, orzechy brazylijskie, orzechy nerkowca, jaja, orzechy laskowe, orzechy makadamia / orzechy queensland, mleko, orzechy, orzeszki ziemne, orzeszki pekan, pistacje/orzechy pistacjowe, sezam, soja, orzechy włoskie
Zawiera: pszenica
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy: Nie zawiera
Wartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na 100 gWartość odżywcza produktu po przygotowaniu Na porcję 41 g%RWS* na porcję 41 g
Wartość energetyczna1380 kJ570 kJ7 %
Wartość energetyczna331 kcal137 kcal7 %
Tłuszcz22 g8,9 g13 %
w tym kwasy tłuszczowe nasycone9,9 g4,1 g21 %
Węglowodany29 g12 g5 %
w tym cukry15 g6,3 g7 %
Białko5,2 g2,1 g4 %
Sól0,23 g0,10 g2 %
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Wartości odżywcze liczone ze składnikami podanymi w sposobie przygotowania (z mlekiem 2 % tł., i margaryną 72 % tł.).
Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1240 g produktu po przygotowaniu (30 porcji).

Wymiar liczbowy: 375
porcja na dużą blachę
super wyrasta
ciasto i krem
pyszna klasyka
bez syropu glukozowego
bez oleju palmowego
Opakowanie zawiera:
140 g mieszanki do przygotowania ciasta
235 g mieszanki do przygotowania kremu
Rozmiar opakowania: 375
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 30 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania uzyskasz ok. 1240 g produktu po przygotowaniu (30 porcji).

Producent: FoodWell Sp. z o.o.

FoodWell Sp. z o.o.,
ul. Fabryczna 5,
00-446 Warszawa
www.foodwell.pl

Ostatnio oglądane