Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wytnij postać minionka, umocuj na wykałaczce i udekoruj upieczoną babeczkę.
Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.
Dodaj:
- 2 jajka
- 100 ml wody (ok. 10 łyżek)
- 100 ml oleju (ok. 10 łyżek)
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie foremek
Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175 °C (bez termoobiegu).
2. Ciasto smak Banan
Mieszankę do ciasta smak Banan wsyp do miski, dodaj 1 jajko, 50 ml oleju (ok. 5 łyżek) i 50 ml (ok. 5 łyżek) wody. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
3. Ciasto smak Toffi
Mieszankę do ciasta smak Toffi wsyp do drugiej miski, dodaj 1 jajko, 50 ml oleju (ok. 5 łyżek) i 50 ml (ok. 5 łyżek) wody. Całość energicznie wymieszaj łyżką lub trzepaczką do dokładnego połączenia składników (ok. 1 min).
4. Nakładanie ciasta i pieczenie
Przygotowane ciasta rozłóż naprzemiennie w foremkach (po 1 łyżeczce z każdego smaku) tworząc wzór marmurkowy. Natychmiast wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie.
Temperatura: ok. 175 °C
Czas pieczenia: ok. 18-20 min
Smacznego!
Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek, smak banan-toffi.
Możliwa obecność
MLEKA.
Z mieszanki otrzymujemy 12 szt. babeczek. 1 porcja = ok. 50 g