1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.
W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów na oetker.pl
Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce
Przepis na: Deser z granolą i kiwi
Składniki:
- 400 ml wody
- 1 opak. Galaretki o smaku kiwi Dr. Oetkera
- 30 g granoli
- 250 ml schłodzonej śmietanki min. 30 % tł.
- 20 g cukru pudru
- 2 kiwi
- 4 listki mięty
Sposób przygotowania:
- Zagotuj wodę i odmierz 400 ml. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia. Galaretkę przelej do płaskiego naczynia i odstaw ją do wystudzenia. Następnie przełóż ją do lodówki, do całkowitego stężenia.
- Do każdego pucharka wsyp łyżkę granoli. Pokrój kiwi w plastry i ułóż w pucharkach. Ubij schłodzoną śmietankę razem z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę przełóż do rękawa cukierniczego i nałóż do pucharków. Na śmietance ułóż kolejną warstwę granoli. Następnie pokrój stężałą galaretkę w kostkę i nałóż na grandę. Ozdob listkiem mięty.
Galaretka w proszku, smak kiwi.
Możliwa obecność
GLUTENU i
MLEKA.
4 porcje po 143 g