Jednostka miary | szt. |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2 % tł.): 100 g | Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2 % tł.): 1 porcja = 42 g | (%*) | |
---|---|---|---|
Energia | 1167 kJ | 490 kJ | 6 % |
Energia | 281 kcal | 118 kcal | 6 % |
Tłuszcz | 22 g | 9,1 g | 13 % |
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone | 15 g | 6,5 g | 33 % |
Węglowodany | 18 g | 7,8 g | 3 % |
w tym Cukry | 13 g | 5,4 g | 6 % |
Białko | 3,2 g | 1,3 g | 3 % |
Sól | 0,11 g | 0,05 g | 1 % |
Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. | |||
Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 42 g | |||
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). |
Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.Ostatnio oglądane