Foremek nie należy używać do kontaktu z żywnością wysoce słoną oraz o odczynie bardzo kwasowym i zasadowym (np. cytryna, sól, ocet). Foremki nie powinny mieć kontaktu z elektrycznością, nie nadają się do użytku w kuchence mikrofalowej. Nie powinny być używane w temperaturze wyższej niż 220 °C przez dłużej niż 2 godziny. Mogą być używane w zamrażarce.
Foremki należy przechowywać w suchym miejscu.
Żyj wygodniej!
- twoje wypieki w idealnej formie - zapomnij o szafce pełnej nieużywanych foremek!
Foremki do pieczenia:
- upiecz w nich ciasta, chlebki lub pasztety
- weź je na wynos, do znajomych lub na piknik - te foremki lubią podróże
- nie musisz ich natłuszczać - nie przywiązują się do swojej zawartości
- dno każdej foremki jest szerokie na 7 cm i długie na 20 cm, a foremka jest wysoka na 6,5 cm
Spróbuj!
- upiecz pasztet w foremce a potem przykryj folią i wrzuć do zamrażarki, będzie na później!