Sposób przygotowania
1.Zalej porcje wrzątkiem do poziomu oznaczonego wewnątrz kubka.
2. Dokładnie wymieszaj.
3. Przykryj wieczkiem i odstaw. Gotowe do spożycia po ok. 5 min
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód opakowania. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Makaron z sosem z serem cheddar i papryką jalapeno.
Może zawierać gorczycę, jaja, sezam, seler, soję i inne zboża zawierające gluten.
Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu - 242 g.
makaron (48 %) (semolina z PSZENICY durum, mąka PSZENNA)
skrobia
SER topiony (9,5 %) [w tym cheddar (4,5 %); preparat serwatkowy (z MLEKA)]
odtłuszczone MLEKO w proszku
olej słonecznikowy
serwatka (z MLEKA)
mineralna sól potasowa
cukier
cebula
wędzone chili
czosnek
zielona papryka jalapeno (0,1 %)
kurkuma
aromaty (w tym MLEKO)
tłuszcz palmowy
sól jodowana
sól
LAKTOZA
zielona papryka¹
ekstrakt drożdżowy
białka MLEKA
koncentrat pomidorowy
¹Uprawiane w sposób zrównoważony
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, gorczyca, sezam, soja
Zawiera: mleko, pszenica
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza przygotowanego dania 100 g | Wartość odżywcza przygotowanego dania 1 porcji** dania | %* w porcji |
---|
Energia | 422 kJ | 1021 kJ | 12 % |
Energia | 101 kcal | 244 kcal | 12 % |
Tłuszcz | 2,1 g | 5,1 g | 7 % |
w tym kwasy nasycone | 0,9 g | 2,1 g | 11 % |
Węglowodany | 17 g | 41 g | 15 % |
w tym cukry | 2,7 g | 6,5 g | 7 % |
Błonnik | <0,5 g | 1,1 g | |
Białko | 3,2 g | 7,9 g | 16 % |
Sól | 0,59 g | 1,4 g | 23 % |
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal). | | | |
**Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu - 242 g. | | | |
Wymiar liczbowy: 62
Cechy: wysokiej jakości składniki
Rozmiar opakowania: 62
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 1 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie pozwala na przygotowanie 1 porcji produktu - 242 g.
Producent: Unilever Polska Sp. z o.o.
Unilever Polska Sp. z o.o.,
Al. Jerozolimskie 134,
92-305 Warszawa
801 610 610