Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl
Więcej inspiracji na www.frosta.pl
Czy wiesz, że...
Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
Czy wiesz, że...
Mrożone warzywa nie mogą zawierać substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
100 % naturalnego smaku
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa na patelnię. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Nie używamy warzyw uprawianych w szklarniach - tak minimalizujemy nasz ślad węglowy. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
Pyszny przepis na warzywa!
Warzywa z marynowanym kurczakiem
Składniki: Warzywa na patelnię ulubione (400 g), 200 g fileta z kurczaka, 5 łyżek oliwy z oliwek, 2 ząbki czosnku, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Przygotowanie:
- kurczaka pokrój w paski, dodaj 2 łyżki oliwy z oliwek, posiekany czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz i marynuj przez 10 minut
- na patelni rozgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek i dodaj kurczaka
- dorzuć warzywa i wszystko razem podsmaż
- dopraw solą, pieprzem i gotowe!
Mieszanka warzyw z kalafiorem i fasolą szparagową, bez przypraw. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać
gluten,
skorupiaki,
jaja,
ryby,
soję,
mleko,
seler,
gorczycę,
mięczaki.