Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym na opakowaniu.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl
Więcej inspiracji na www.frosta.pl
Czy wiesz, że...
Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
Czy wiesz, że...
Mrożone warzywa nie mogą zawierać substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
100 % naturalnego smaku
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa na patelnię. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Nie używamy warzyw uprawianych w szklarniach - tak minimalizujemy nasz ślad węglowy. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
Pyszny przepis na warzywa!
Jaśminowy ryż z kurczakiem po azjatycku.
Składniki: Warzywa na patelnię w stylu azjatyckim (400 g), 250 g fileta z kurczaka, 100 g ryżu jaśminowego, 2 jajka, 5 łyżek sosu sojowego, przyprawa curry, sól, pieprz
Przygotowanie:
- ugotuj ryż
- kurczaka pokrój w grubszą kostkę, dodaj 3 łyżki sosu sojowego oraz pieprz i marynuj przez 10 minut
- warzywa przygotuj według wskazówek na opakowaniu
- do warzyw dodaj zamarynowanego kurczaka i przesmaż
- dodaj ugotowany ryż, przypraw solą, pieprzem, curry i sosem sojowym
- dodaj jajka, energicznie wymieszaj i gotowe!
Mieszanka warzyw w stylu azjatyckim z kiełkami fasoli mung i pędami bambusa, bez przypraw. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać
gluten,
ryby,
soję,
mleko,
seler,
jaja,
skorupiaki,
mięczaki,
gorczycę.
warzywa 76 % (marchew żółta [słodka i chrupiąca], fasola Romano, papryka czerwona, por, szpinak [z własnych upraw FRoSTY, delikatnie cięty i mrożony tuż po zebraniu])
kiełki fasoli mung 13 % (popularne składniki kuchni azjatyckiej)
grzyby mun (popularne składniki kuchni azjatyckiej)
pędy bambusa 4 % (popularne składniki kuchni azjatyckiej)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryba, mleko, mięczaki, gorczyca, soja
konserwanty: Nie zawiera