Najlepiej spożyć przed końcem:/Nr partii: data i numer partii z tyłu opakowania.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Bułka tarta Prymat to wysokiej jakości produkt, który nie zawiera żadnych substancji polepszających ani wydłużających termin przydatności do spożycia. Panierka, która powstaje na produkcie cechuje się wyjątkową delikatnością i chrupiącą teksturą.
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj kawałki mięsa, ryb lub warzyw.
2. Obtocz je w mące.
3. Zwilż w roztrzepanym jajku.
4. Dokładnie obtocz w bułce tartej.
5. Usmaż na rozgrzanym tłuszczu do uzyskania złocistego koloru.
Tysiące przepisów znajdziesz na:
www.Doradcasmaku.pl
Bułka tarta
Produkt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler,
orzeszki ziemne i
sezam.
mąka pszenna
woda
sól
drożdże
Może zawierać: seler, jaja, mleko, gorczyca, orzeszki ziemne, sezam, soja
Zawiera: pszenica
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1581 kJ/373 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 77 g |
w tym cukry | 6,7 g |
Białko | 12 g |
Sól | 1,5 g |
Wymiar liczbowy: 400
bez substancji polepszających
sposób na chrupiące danie
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833