PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
www.vegeta.pl
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia. Najlepiej spożyć przed: data z boku opakowania
PODRAVKA d.d.
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja
www.vegeta.pl
- Nie zawiera glutenu
- Bez dodatku konserwantów
- Bez dodatku aromatów
Pierś kurczaka z makaronem, serem gorgonzola
Składniki:
- 1 pierś kurczaka
- 2 łyżeczki Vegety
- pół łyżeczki słodkiej papryki
- 2 łyżki oleju
- pół słoika pomidorów suszonych
- 250 g makaronu spaghetti
- garść szpinaku
- 100 g sera gorgonzola
- garść orzechów włoskich
Przygotowanie: Kurczaka pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej, kurczaka doprawić Vegetą, papryką, mięso podsmażyć na złoty kolor. Dodać pokrojone w plastry suszone pomidory, dodać umyty szpinak, dusić 2 minuty, zdjąć z ognia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron dodać na patelnię, wymieszać. Danie posypać pokruszonym serem gorgonzola i orzechami włoskimi. Smacznego!
Przyprawa warzywna do potraw
A. Starčevića 32
48000 Koprivnica
Chorwacja