Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl
Sól morska naturalnego pochodzenia*
*Sól morska powstaje w drodze naturalnego odparowania wód morskich. Od dawna jest ceniona w kuchni śródziemnomorskiej, a dzisiaj także kuchnia polska odkrywa jej wyjątkowe walory.
Stanowi jedną z najbardziej fundamentalnych przypraw, bez których trudno byłoby wydobyć smak wielu potraw.
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat to znakomite zwieńczenie smaku nie tylko dań mięsnych i warzywnych, ale także niektórych deserów.
Warto wiedzieć
Sól można także aromatyzować.
Można ją łączyć z ziołami, ostrą lub wędzoną papryką, a nawet cytrusami. Takie sole w nietypowy sposób wzbogacą smak potraw. Sól z dodatkiem ziół, takich jak cząber, bazylia czy rozmaryn będzie świetnie pasować do pieczonych mięs czy warzyw, a także sałatek. Sól z papryką jest świetna do doprawienia duszonych dań mięsnych lub warzywnych. Sól ze skórką cytrynową będzie idealna do ryb i kurczaka, natomiast z pomarańczową podkreśli smak deserów czekoladowych.
Sól morska jodowana drobnoziarnista.
Produkt może zawierać:
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
gorczycę,
seler i
orzeszki ziemne.