Diamant Cukier puder 400 g

Nowy produkt

3,49 zł

8,73 zł / kg

5907069001137

szt.

Przechowywać w suchym miejscu. Po użyciu szczelnie zamknąć.
Więcej o produkcji w zgodzie ze środowiskiem na www.znatury.slodkielaczy.pl
Instagram: slodkielaczy
YouTube: slodkielaczy
Facebook: slodkielaczy
Słodkie pieczenie

Idealny składnik ciast, kremów, lukrów i polew. Udekoruje Twoje ciasta i desery. Sprawi, że domowe wypieki będą delikatne i puszyste.
Babka z owocami

Składniki:
250 g dowolnych owoców (jagód/borówek/porzeczek/malin), 1 szklanka oleju słonecznikowego, 1 szklanka cukru drobnego Diamant, 4 jajka (temperatura pokojowa), 100 g jogurtu naturalnego (temperatura pokojowa), 2 szklanki mąki pszennej, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier puder Diamant do posypania

Przygotowanie:
1. Przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia. Utrzeć masło oraz cukier drobny Diamant mikserem na wysokich obrotach, aż do uzyskania puszystej masy.
2. Dodawać pozostałe składniki w następującej kolejności: jajka, jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia, kontynuując miksowanie.
3. Przemyć owoce, które zamierzamy dodać do ciasta i dobrze je osuszyć.
4. Wykładać formę ciastem małymi porcjami, pamiętając o dosypywaniu owoców. Piec w rozgrzanym do 180°C piekarniku przez około 45-50 minut, aż do "suchego patyczka".
5. Ostygniętą babkę wyłożyć z formy i posypać przed podaniem cukrem pudrem Diamant.
Cukier puder.
Produkt polski
Jednostka miaryszt.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna1700 kJ
Wartość energetyczna400 kcal
Tłuszcz0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone0 g
Węglowodany100 g
w tym cukry100 g
Białko0 g
Sól0 g

Wymiar liczbowy: 400
idealny do wypieków
Produkt polski
z natury, w zgodzie ze środowiskiem
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.

Pfeifer & Langen Marketing Sp. z o.o.
ul. Mickiewicza 35,
60-837 Poznań
www.diamant.pl

Jeśli masz pytania, życzenia, sugestie
Zadzwoń do nas!
+48 61 8665061

Ostatnio oglądane