Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
więcej przepisów szukaj na:
Uwielbiam.pl
Mąka wrocławska idealna na: naleśniki, racuchy i gofry
Lubella
Tradycja od 1881
Gwarancja jakości Lubella
Od ponad 135 lat starannie selekcjonujemy najlepsze gatunki zbóż, dając Ci pewność efektu Twoich potraw.
Nasz przepis
Naleśniki
Składniki:
Ciasto:
- 1,5 szklanki mąki wrocławskiej Lubella
- 2 jaja
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody
- 1 łyżka oleju
- 2 łyżeczki cukru
- szczypta soli
- olej do smażenia
Nadzienie:
- 1 kostko białego sera półtłustego (250 g)
- cukier do smaku
- 2 łyżki jogurtu lub śmietany
- cukier wanilinowy
Wykonanie:
Wszystkie składniki ciasta łączymy i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy naleśniki. Następnie każdy naleśnik smarujemy przygotowanym nadzieniem i zwijamy w rurki lub składamy w formę koperty. Możemy posypać cukrem pudrem lub polać jogurtem bądź śmietaną, a także dodać ulubione owoce sezonowe.
Smacznego!
Dobra rada
Aby naleśniki były bardziej pulchne do ciasta można użyć wody gazowanej.
Mąka pszenna typ 500 - wrocławska.