Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
GELLWE - naturalnie pyszne
GELLWE tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Babeczki malinowo-waniliowe
Papierowe foremki w środku opakowania
Przygotuj:
- 2 jajka,
- 60 ml oleju (około 6 łyżek),
- 60 ml mleka (około 6 łyżek).
1. Przygotuj ciasto jasne
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Do miski wsyp zawartość większej saszetki, następnie dodaj jajka, olej i mleko. Całość wymieszaj mikserem, przez około 2 minuty, do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłóż 1/3 otrzymanego ciasta.
2. Przygotuj ciasto różowe
Do odłożonego ciasta wsyp zawartość mniejszej saszetki, dokładnie wymieszaj mikserem do połączenia się składników.
3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Przygotowane masy nałóż łyżeczką naprzemiennie do ustawionych na blasze foremek, rozpoczynając od masy jasnej. Natychmiast wstaw na środkowy poziom do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu babeczek wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.
Pomysł na: Babeczki malinowo - waniliowe z malinowymi „uszkami”.
Upiecz babeczki wg przepisu jak powyżej. Przygotuj lukier: ½ szklanki cukru pudru utrzyj z łyżką soku z cytryny na gęsty, gładki lukier. Maliny, borówki lub inne ulubione owoce posmaruj delikatnie lukrem i przyklej do babeczek.
Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Produkt może zawierać
soję i
mleko.
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 21 g