GELLWE Babeczki malinowo-waniliowe mieszanka do wypieku 238 g

Nowy produkt

8,99 zł

37,77 zł / kg

5900552081333

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
GELLWE - naturalnie pyszne

GELLWE tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Babeczki malinowo-waniliowe

Papierowe foremki w środku opakowania

Przygotuj:
- 2 jajka,
- 60 ml oleju (około 6 łyżek),
- 60 ml mleka (około 6 łyżek).

1. Przygotuj ciasto jasne
Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C góra-dół (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Do miski wsyp zawartość większej saszetki, następnie dodaj jajka, olej i mleko. Całość wymieszaj mikserem, przez około 2 minuty, do uzyskania jednolitej konsystencji. Odłóż 1/3 otrzymanego ciasta.

2. Przygotuj ciasto różowe
Do odłożonego ciasta wsyp zawartość mniejszej saszetki, dokładnie wymieszaj mikserem do połączenia się składników.

3. Przełóż ciasto do foremek i upiecz
Przygotowane masy nałóż łyżeczką naprzemiennie do ustawionych na blasze foremek, rozpoczynając od masy jasnej. Natychmiast wstaw na środkowy poziom do nagrzanego piekarnika. Piecz przez 15-20 minut (bez termoobiegu). Po upieczeniu babeczek wyjmij je z piekarnika i pozostaw do wystudzenia.

Pomysł na: Babeczki malinowo - waniliowe z malinowymi „uszkami”.

Upiecz babeczki wg przepisu jak powyżej. Przygotuj lukier: ½ szklanki cukru pudru utrzyj z łyżką soku z cytryny na gęsty, gładki lukier. Maliny, borówki lub inne ulubione owoce posmaruj delikatnie lukrem i przyklej do babeczek.

Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego wypieku babeczek.
Produkt może zawierać soję i mleko.
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 21 g
Jednostka miaryszt
Mieszanka do ciasta o smaku waniliowym: mąka pszenna, cukier, skrobia pszenna, błonnik roślinny, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu), aromaty, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa
Mieszanka do ciasta o smaku malinowym: koncentrat buraka i marchwi, mąka pszenna, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy; 3 % koncentrat soku malinowego w proszku, aromat
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Barwniki: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z mlekiem o zawartości tłuszczu 2 %: w 1 porcji (ok. 21 g) * % RWS
Wartość energetyczna1608 kJ / 382 kcal338 kJ / 80 kcal (4 %)
Tłuszcz13 g2,7 g (4 %)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone2,1 g0,4 g (2 %)
Węglowodany57 g12 g (5%)
w tym cukry25 g5,3 g (6 %)
Błonnik2,9 g0,6 g (-)
Białko7,9 g1,7 g (3 %)
Sól0,97 g0,20 g (3 %)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 21 g

Wymiar liczbowy: 238
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Opakowanie zawiera:
230 g mieszanki do przygotowania ciasta o smaku waniliowym
8 g mieszanki do przygotowania ciasta o smaku malinowym
15 papierowych foremek do babeczek
Rozmiar opakowania: 238
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 15 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Z jednego opakowania otrzymujemy 15 babeczek po ok. 21 g.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów