Sposób przygotowania:
1 kg umytych, pozbawionych pestek i szypułek, rozdrobnionych wg uznania owoców, połącz z opakowaniem Konfiturexu. Całość zagotuj ciągle mieszając. Dodaj 0,5 kg cukru, ponownie zagotuj i mieszaj na małym ogniu przez 1 minutę. W przypadku większych kawałków owoców całość gotuj 3 minuty. Zdejmij z palnika i mieszaj przez około 1 minutę do zaniku piany lub usuń pianę. Gorącą konfiturę nalej do wyparzonych słoików i natychmiast szczelnie zamknij. Ułóż do góry dnem na około 5 minut.
Ważne: należy przestrzegać podanej kolejności!
Warto pamiętać:
Konfitury zachowają piękny kolor i naturalny smak (szczególnie ze słodkich owoców), jeśli dodasz szczyptę kwasku cytrynowego Gellwe.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gellwe - naturalnie pyszne
Mieszanka żelująca w proszku 2:1 do szybkiego przygotowania domowych przetworów ze wszystkich rodzajów owoców.
Może zawierać
soję,
mleko i zboża zawierające
gluten.