Dr. Oetker Galaretka o smaku mango-marakuja 72 g

Nowy produkt

2,29 zł

31,81 zł / kg

5900437028262

szt.

1. Zagotuj wodę i odmierz 500 ml.
2. Zawartość torebki wsyp do wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj).
3. Galaretkę wlej do salaterek i po wystudzeniu wstaw do lodówki do stężenia. Możesz też zalać owoce wystudzoną galaretką.

W czasie upałów oraz by uzyskać kostki użyj mniej wody. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa uniemożliwiają tężenie galaretki.
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Więcej przepisów na oetker.pl
Przepis na:
Serni̇k mango-marakuja

Składniki:
- 1 kg twarogu z wiaderka
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł.
- 120 g cukru pudru
- 2 Galaretki smak mango-marakuja Dr. Oetkera
- 1 galaretka Krystaliczna Dr. Oetkera
- 140 g herbatników
- 80 g masła
- 200 g pulpy mango
- 600 ml wody

Sposób przygotowania:
Galaretka do dekoracji:
Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp jedną galaretkę smak mango-marakuja i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj 100 g pulpy z mango, odstaw do lekkiego stężenia.
Sernik: Herbatniki pokrusz na drobny piasek i wymieszaj z rozpuszczonym masłem. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, przesyp herbatniki i dociskając uformuj spód. Odstaw do lodówki na czas przygotowania masy sernikowej. Pozostałą wodę (300 ml) zagotuj, podziel na dwie porcje po 150 ml. W jednej wymieszaj galaretkę smak mango-marakuja, w drugiej wymieszaj galaretkę krystaliczną do rozpuszczenia i odstaw do wystygnięcia. Twaróg wymieszaj z cukrem pudrem. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij na sztywno i delikatnie wmieszaj do masy twarogowej. Masę podziel na dwie części. Do jednej dodaj rozpuszczoną galaretkę smak mango-marakuja i 100 g pulpy mango i wymieszaj do połączenia składników. Wylej masę na przygotowany wcześniej spód, odstaw do lodówki do lekkiego stężenia. Pozostałą część masy wymieszaj z galaretką krystaliczną do połączenia składników. Masę wylej do formy, odstaw do lodówki do stężenia.
Galaretkę do dekoracji wylej na sernik, odstaw do lodówki do całkowitego stężenia.
Galaretka w proszku, smak mango-marakuja.
Możliwa obecność MLEKA i ZBÓŻ ZAWIERAJĄCYCH GLUTEN.
4 porcje po 143 g
Jednostka miaryszt.
cukier
żelatyna
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
barwnik (kurkumina)
koncentrat z marchwi
koncentrat z hibiskusa
maltodekstryna
aromaty
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
100 g1 porcja = 143 g(%*)
Energia208 kJ298 kJ4 %
Tłuszcz0 g0 g0 %
w tym Kwasy Nasycone0 g0 g0 %
Węglowodany10 g15 g6 %
w tym Cukry10 g15 g17 %
Białko1,7 g2,4 g5 %
Sól0,01 g0,02 g<1 %
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
4 porcje po 143 g

Wymiar liczbowy: 72
Rozmiar opakowania: 72
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 4 porcje po 143 g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001

Ostatnio oglądane