Dr. Oetker Żelfix 2:1 40 g

Nowy produkt

3,59 zł

89,75 zł / kg

5900437071503

szt.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Przepisów szukaj na: www.oetker.pl
Żelfix 2:1
Na 1 kg owoców + 0,5 kg cukru lub 0,75 l soku + 0,4 kg cukru

Z Żelfixem 2:1 Dr. Oetkera szybko przygotujesz pyszne przetwory.
Sposób przyrządzania:
1. Odważ 1 kg umytych, wypestkowanych i rozdrobnionych owoców lub odmierz 0,75 l soku.
2. Żelfix dokładnie wymieszaj z owocami lub sokiem. Zagotuj ciągle mieszając.
3. Dodaj 0,5 kg cukru. Zagotuj ponownie i gotuj jeszcze 1 min (owoce twarde i mniej rozdrobnione gotuj 3 do 5 min). Zdejmij z ognia i mieszaj do zaniku piany.
4. Gorącą konfiturę lub galaretkę nałóż do słoików (do pełna) i natychmiast szczelnie zamknij. Słoiki ułóż na ok. 5 min dnem do góry.

Wskazówki:
- Aby zachować świeży kolor i wyostrzyć smak konfitur ze szczególnie słodkich owoców, dodaj sok z 1 cytryny lub szczyptę Kwasu cytrynowego Dr. Oetkera.
- Przy przyrządzaniu konfitury z większej ilości owoców przyjmij proporcje: 2 kg owoców + 2 Żelfixy + 1 kg cukru. Nie zaleca się stosowania jednorazowo większej ilości składników.

Z Żelfixem Dr. Oetkera możesz przygotować również przetwory na bazie warzyw, takich jak pomidory, papryka czy cukinia.
Mieszanka żelująca w proszku.
Możliwa obecność GLUTENU i MLEKA.
Jednostka miaryszt.
cukier
substancja żelująca (pektyny)
dekstroza
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
substancja konserwująca (kwas sorbowy)
Może zawierać: zboża zawierające gluten, mleko
konserwanty: Zawiera
Wymiar liczbowy: 40
na bazie pektyny owocowej
pyszne konfitury w 1 minutę
na 1 kg owoców 0,35 kg cukru
zapobiega pleśnieniu
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
Polska

Ostatnio oglądane