Gellwe Babka o smaku cytrynowym mieszanka do domowego przygotowania ciasta 375 g

Nowy produkt

6,99 zł

18,64 zł / kg

5900552020639

szt

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.gellwe.pl
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl

Gellwe - naturalnie pyszne

Smacznego życzy polska marka Gellwe

Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Przygotuj:
- 3 jajka,
- 100 g miękkiej margaryny lub masła,
- 100 ml mleka

Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm

1. Przygotuj ciasto
Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, margarynę i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min., aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Upiecz ciasto
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy podłużnej o dł. 25 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170°C (bez termoobiegu) przez 45-50 min. Po 15 min pieczenia natnij ciasto wzdłuż na głębokość 1 cm.
3. I gotowe!
Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować Cukrem Pudrem Gellwe lub lukrem.

Pomysł na:
Babeczki cytrynowe z czekoladą
Nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Przygotuj ciasto wg podanego powyżej sposobu, następnie dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto nakładaj do wys. 2/3 foremek. Piecz ok. 15-18 min. Upieczone babeczki pozostaw do ostygnięcia.
Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Może zawierać soję i mleko.
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.
Jednostka miaryszt
mąka pszenna
cukier
skrobia ziemniaczana
proszek do pieczenia (substancje spulchniające: difosforany, węglany sodu)
substancja zagęszczająca: E 466
skórka z cytryny (0,5%)
aromat
Może zawierać: mleko, soja
Zawiera: pszenica
Barwniki: Nie zawiera
Wartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 100 gWartość odżywcza po przygotowaniu z margaryną 72% tłuszczu i mlekiem 2% tłuszczu w 1 porcji ok. 40 g
Wartość energetyczna1473 kJ/351 kcal589 kJ/140 kcal (7%*)
Tłuszcz13,7 g5,5 g (8%*)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone6,4 g2,6 g (13%*)
Węglowodany50,8 g20,3 g (8%*)
w tym cukry28,1 g11,2 g (12%*)
Białko6,0 g2,4 g (5%*)
Sól1,1 g0,44 g (7%*)
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.

Wymiar liczbowy: 375
bez barwników
bez oleju palmowego
bez syropu glukozowego
Rozmiar opakowania: 375
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 16 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.

Producent: FOODCARE SP. Z O.O.

FoodCare Sp. z o.o.
ul. Spokojna 4
32-080 Zabierzów

Ostatnio oglądane