Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.gellwe.pl
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Gellwe Krakowskiej Pracowni Pyszności, w której Mistrzowie kulinarni godzinami opracowują i testują wyjątkowe receptury, żebyś Ty mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 30 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do pysznego jedzenia.
Gellwe cała przyjemność po Twojej stronie!
Przygotuj:
- 3 jajka,
- 100 g miękkiej margaryny lub masła,
- 100 ml mleka
Forma do pieczenia 12 cm x 25 cm
1. Przygotuj ciasto
Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj jajka, margarynę i mleko. Całość miksuj na najwyższych obrotach ok. 3 min., aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
2. Upiecz ciasto
Przygotowane ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy podłużnej o dł. 25 cm. Wstaw do lekko podgrzanego piekarnika i piecz w temp. 170°C (bez termoobiegu) przez 45-50 min. Po 15 min pieczenia natnij ciasto wzdłuż na głębokość 1 cm.
3. I gotowe!
Lekko przestudzone ciasto wyjmij z formy i pozostaw do ostygnięcia. Babkę można udekorować Cukrem Pudrem Gellwe lub lukrem.
Pomysł na:
Babeczki cytrynowe z czekoladą
Nagrzej piekarnik do 180°C (bez termoobiegu). Na blasze do pieczenia ustaw 15 papierowych foremek. Przygotuj ciasto wg podanego powyżej sposobu, następnie dodaj kawałki czekolady i delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto nakładaj do wys. 2/3 foremek. Piecz ok. 15-18 min. Upieczone babeczki pozostaw do ostygnięcia.
Słodkiego dnia :)
Mieszanka do domowego przygotowania ciasta.
Może zawierać
soję i
mleko.
Ciasto można podzielić na 16 porcji po ok. 40 g.