Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Planujesz rodzinną kolację, która zadowoli wszystkich, ale brakuje Ci czasu na długie gotowanie? Chcesz zrobić pyszny i jednocześnie łatwy w przygotowaniu obiad? Z pomocą przychodzi Knorr Fix Chrupiący kurczak z czosnkiem! To smakowita kompozycja, na którą składają się przyprawy czosnek i bułka tarta, dzięki której w kilka minut przygotujesz aromatyczną i chrupiącą panierkę i rozpływającego się w ustach, chrupiącego kurczaka. Zależy nam, aby dać Ci to, co najlepsze: nie tylko komfort w postaci szybkiego przygotowania, ale i doskonały smak, dlatego Knorr Fix Chrupiący kurczak z czosnkiem to naturalne składniki. W jego składzie nie znajdziesz również żadnych konserwantów ani barwników. Jak wygląda gotowanie z Knorr Fix Chrupiący kurczak z czosnkiem? To bajecznie proste. Pokrój kurczaka w plastry, zanurz je w jajku lub mleku, a następnie obtocz w panierce Fix i usmaż bezpośrednio na rozgrzanym oleju do momentu, aż kotlety będą rumiane, chrupiące i wysmażone w środku. Ten Fix świetnie sprawdzi się również jako panierka do nuggetsów Nie masz ochoty na mięso? Nie ma problemu – z łatwością możesz przyrządzić wegetariańską wersję dania z ulubionymi warzywami. Obie propozycje podania znajdziesz na opakowaniu. Sprawdź inne szybkie dania Knorr Fix, np. chili con carne makaron 4 sery lub kaszotto serowe i przekonaj się, że klasyczne, pyszne smaki możesz mieć na swoim talerzu błyskawicznie i bez trudu.
Zmieniamy się dla dobra Twojego i środowiska
Przygotuj:
400 g piersi z kurczaka
80 ml oleju
Knorr Fix panierka Chrupiący Kurczak z czosnkiem
1 jajko lub mleko
300 g ziemniaków
400 g mixu sałat
3 łyżki oliwy
1/2 cytryny
Sposób przygotowania:
1) Pokrój kurczaka w cienkie plastry, jak na kotlety. Zanurz w roztrzepanym jajku lub mleku i obtocz w panierce.
2) Smaż na średnio gorącym oleju, aż kotlety będą rumiane, chrupiące i wystarczająco wysmażone w środku.
3) Gotowe kotlety podawaj z ugotowanymi ziemniakami i sałatą wymieszaną z oliwą i sokiem z cytryny.
Warzywna inspiracja
Przygotuj: po 150 g: cukini, bakłażana i batatów pokrojonych w grube plastry, 1 jajko lub mleko, 50 g mąki pszennej, Knorr Fix panierka Chrupiący Kurczak z czosnkiem, 3 łyżki oliwy
Sposób przygotowania:
1) Wymieszaj jajko lub mleko z mąką, zanurz warzywa w powstałej zawiesinie i obtocz w panierce. Ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i posmaruj opanierowane warzywa oliwą.
2) Warzywa piecz w piekarniku w 180°C przez ok. 20-30 minut.
Kompozycja bułki tartej, czosnku i przypraw do przygotowania chrupiącego kurczaka z czosnkiem.
Może zawierać seler, jaja, mleko, gorczycę, inne zboża zawierające gluten i soję.
1 porcja dania = 450 g. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji.