Rozwarstwienie nie stanowi wady produktu. Przed użyciem wstrząsnąć.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze od 0°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż kilka dni.
Więcej inspiracji znajdziesz na jamar.pl/przepisy/
Passata z czosnkiem Jamar to niezwykłe połączenie dwóch składników: dojrzewających w słońcu pomidorów oraz aromatycznego czosnku. Razem dają one niepowtarzalny, złożony smak, który nada wyjątkowości każdej z przyrządzanych potraw.
Marka Jamar oferuje bogate portfolio produktowe, które wyróżniają unikalne receptury produktów oraz naturalne i wyselekcjonowane surowce, będące w DNA firmy od zawsze. Każdy z produktów to dawka codziennej energii. Możesz ją wykorzystać na wszystko, co kochasz robić najbardziej - aktywny wypoczynek, realizowanie pasji, czy po prostu codzienne domowe obowiązki.
Jesteśmy uznanym w Polsce i Europie producentem przetworów warzywnych i owocowych. Od samego początku stawiamy na jakość i naturalny smak naszych produktów. Bogate doświadczenie rynkowe pozwala nam każdego dnia odpowiadać na zmieniające się potrzeby konsumentów. Mamy świadomość znaczenia jakości surowców, z których produkujemy nasze przetwory, dlatego stale rozwijamy naszą firmę, kierując się trendami proekologicznymi.
Przepis na sos do spaghetti.
700 g Passaty z czosnkiem Jamar,
500 g mięsa mielonego wieprzowego,
olej, cebula, łyżeczka oregano, sól i pieprz.
Opcjonalnie 2 łyżki mascarpone.
Na niewielkiej ilości oleju zeszklij cebulę, dodaj mięso oraz przyprawy i smaż przez 10 min. Kiedy mięso się zarumieni dolej 400 g wody lub bulionu i duś przez 15 min. Dolej passatę i gotuj aż sos zgęstnieje. Na koniec dodaj mascarpone.
W wersji wege zastąp mięso ciecierzycą Jamar i zmniejsz ilość passaty do 500 g. Dodaj wszystkie składniki do zeszklonej wcześniej cebuli i gotuj przez 15 minut.
Smacznego!
Przecier pomidorowy z czosnkiem. Produkt pasteryzowany.
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 700
pomidory dojrzewające w słońcu!
aż 1,5 kg pomidorów w butelce!
Polski producent
Rozmiar opakowania: 700
Jednostka (tekst opisowy): g