Foremek nie należy używać do kontaktu z żywnością wysoce słoną oraz o odczynie bardzo kwasowym i zasadowym (np. cytryna, sól, ocet). Foremki nie powinny mieć kontaktu z elektrycznością, nie nadają się do użytku w kuchence mikrofalowej. Nie powinny być używane w temperaturze wyższej niż 220 °C przez dłużej niż 2 godziny. Mogą być używane w zamrażarce.
Foremki należy przechowywać w suchym miejscu.
Żyj wygodniej!
- duże foremki do dużych wypieków na słodko i na słono!
Foremki do pieczenia:
- upiecz w nich duże ciasto, zapiekankę lub focaccię
- upiecz i zamroź, bo foremki doskonale sprawdzą się w zamrażarce
- nie musisz ich natłuszczać - nie przywiązują się do swojej zawartości
- weź je na wynos - są jednorazowe i bardzo podróżne
- dno każdej foremki jest szerokie na 17,5 cm i długie na 28,5 cm, a foremka jest wysoka na 4,5 cm
Spróbuj!
- chcesz coś upiec... ale jeszcze nie teraz?
Przygotuj bazę w foremce i wrzuć ją do zamrażalnika - będzie jak znalazł, kiedy poczujesz piekarniczy zew!