Produkt gotowy do spożycia.
Przechowywać w temp. od 0°C do +25°C, przy wilgotności względnej 75%. Po otwarciu opakowania należy przechowywać w temperaturze od 0°C do +5°C i spożyć do 24 godzin.
Szproty smażone w sosie pomidorowym. Konserwa rybna sterylizowana.
W zakładzie stosowane są i produkt może zawierać:
mleko-laktoza, soja. ryby morskie - szproty (Sprattus sprattus) smażone, złowione w Morzy Bałtyckim (FAO 27.IIId), zawartość ryb nie mniej niż 60%
mąka pszenna - gluten
olej rzepakowy
sos pomidorowy 40% (woda, koncentrat pomidorowy 32%, cukier, olej rzepakowy, sól spożywcza, cebula suszona, regulator kwasowości - ocet spirytusowy, przyprawy w tym gorczyca)
Zawiera: zboża zawierające gluten, ryba, gorczyca, pszenica
Może zawierać: mleko, soja
| w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 767 kJ/184 kcal |
tłuszcze | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2 g |
węglowodany | 5 g |
w tym cukry | 4 g |
białko | 14 g |
sól | 1,3 g |
Min. temp. °C: 0
Maks. temp. °C: 25
Maks. wilgotność %: 75
Wymiar liczbowy: 280
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Łotwie
Rozmiar opakowania: 280
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: CMC Sp. z o.o.
CMC Sp. z o.o.
ul. Przemysłowa 54
34-120 Andrychów
Polska
www.cmc.net.pl