Zużyć zaraz po otwarciu.
1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd.
2. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku!
3. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia - tak, by nadzienie nie wypłynęło.
4. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem.
5. Jeśli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia.
6. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardzie puszyste.
Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C.
Ciastka francuskie z owocami
Należy użyć:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 jajko
Cukier ok. 5 łyżeczek
Owoce sezonowe lub inne wybrane nadzienie
Przygotowanie:
ciasto francuskie pokroić na 24 (6 x 4) prostokąty. 8 plasterków rozłożyć na blasze, w pozostałych wyciąć środek, aby powstały ramki o szerokości ok. 1 cm. Ułożyć po 2 ramki na każdym plasterku. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać cukrem. Resztę ciasta skleić, rozwałkować i podobnie wykorzystać. Piec ok. 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudzić. Nadziewać na słodko (owocami sezonowymi, konfiturą, bitą śmietaną itp.) lub na słono (grzybami, kapustą, warzywami itp.). Piekarniki różnią się między sobą, dlatego powyższe informacje prosimy traktować jako wskazówki.
Ciasto francuskie. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 230
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech
doskonałe do domowych wypieków
prostokątne, na papierze do pieczenia
Rozmiar opakowania: 230
Jednostka (tekst opisowy): g