Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. upiec przed spożyciem.
Przechowywać w temperaturze od +2 °C do +8 °C.
Konkurs foto
Szczegóły na: www.henglein.pl
Odpowiednie dla wegetarian.
25 lat Henglein
Propozycje przygotowania pizzy:
1. Pizza włoska (jak na opakowaniu): cząstki pomidorów, pieczarki, czarne oliwki, upieczoną pizze udekorować świeżą rukolą.
2. Pizza z kurczakiem: kawałki piersi z kurczaka (wcześniej podsmażone), cebula, papryka, kukurydza, oregano, bazylia.
3. Pizza z szynką i salami: szynka, salami, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, oregano, bazylia.
4. Pizza specjalna: przed nałożeniem dodatków posypać serem mozzarella, następnie szynka, salami, bekon, cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, pokrojone (ugotowane) jajko, oregano, bazylia.
5. Pizza z tuńczykiem: tuńczyk, pieczarki, cebula, papryka, bazylia, oregano.
6. Pizza wegetariańska: cebula, pieczarki, kawałki pomidorów, oliwki, papryka, bakłażan, brokuł, czosnek, kukurydza, świeży ogórek, oregano, bazylia.
Przed nałożeniem składników ciasto posmarować sosem pomidorowym. Przepis na sos na opakowaniu.
Udekorowaną pizzę posypać tartym serem, najlepiej mozzarella.
Propozycja przygotowania sosu:
Należy użyć: 150 ml koncentratu, sosu pomidorowego lub ketchupu, 2-3 łyżki oleju, 1 łyżka musztardy, sól, pieprz, czosnek, oregano, bazylia i tymianek do smaku. Wszystko wymieszać, posmarować ciasto pozostawiając brzegi ok. 1 cm.
Spód do pizzy. Półprodukt garmażeryjny chłodzony.
Informacja dla alergików: patrz na składniki zaznaczone
pogrubioną czcionką.
Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 8
Wymiar liczbowy: 400
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Niemczech
Cechy: świeży, na papierze do pieczenia
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Piec w piekarniku: Sposób przygotowania: 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 220° C. 2. Spód do pizzy rozwinąć na blaszkę pozostawiając go na papierze do pieczenia lub wyłożyć na blaszkę posmarowaną olejem. 3. Ciasto posmarować sosem pomidorowym, a następnie udekorować według własnej kompozycji. Zobacz propozycje. 4. Pizzę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec od 15 do 20 min. Czas wypieku uzależniony jest od użytych składników i rodzaju piekarnika. Od postaci schłodzonej