Barilla Penne Rigate makaron z pszenicy durum 500 g

Nowy produkt

5,99 zł

11,98 zł / kg

8076802085738

szt.

Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166,
43122 Parma
Italy
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.barilla.com
Barilla G. e R. Fratelli
Società per Azioni,
Via Mantova 166,
43122 Parma
Italy
Spora średnica i żłobkowanie makaronu Penne sprawiają, że idealnie pasuje on do wielu typów sosów, ponieważ dobrze zatrzymuje go zarówno na powierzchni, jak i wewnątrz. Wypróbuj Penne z sosami mięsnymi, warzywnymi lub z wyrafinowanymi sosami na bazie nabiału - takimi jak sos grzybowo-śmietanowy czy sosy pomidorowe. Makaron Penne pozwala również tworzyć pyszne zapiekanki makaronowe, znane jako "pasta al forno".
Barilla to włoska, rodzinna firma spożywcza, która została założona w 1877 roku.
Obecnie jesteśmy już międzynarodową Grupą, obecną w ponad 100 krajach.
Jesteśmy światowym liderem na rynku makaronów i gotowych sosów w Europie kontynentalnej, produktów piekarniczych we Włoszech i chrupkiego pieczywa w Skandynawii.
Grupa Barilla jest uznawana na całym świecie jako symbol włoskiej wiedzy specjalistycznej.
Makaron z semoliny z pszenicy durum.
Società per Azioni,
Via Mantova 166,
43122 Parma
Italy
Może zawierać soję i gorczycę.
Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.
Jednostka miaryszt.
semolina z pszenicy durum
woda
Może zawierać: gorczyca, soja
Zawiera: pszenica
Wartość odżywcza 100 gWartość odżywcza 80 g% RI⁽ ¹ ⁾ / 80 g
Wartość energetyczna1521 kJ1217 kJ14 %
Wartość energetyczna359 kcal287 kcal14 %
Tłuszcz2,0 g1,6 g2 %
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone0,5 g0,4 g2 %
Węglowodany71,0 g57,0 g22 %
w tym: cukry3,5 g2,8 g3 %
Błonnik3,0 g2,4 g
Białko13,0 g10,0 g20 %
Sól0,01 g0,0 g0 %
⁽ ¹ ⁾RI = Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.

Wymiar liczbowy: 500
Rozmiar opakowania: 500
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 6 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.
Gotować we wrzątku: 100 g makaronu - 1 litr wody - 7 g soli. Doprowadzić wodę do wrzenia i posolić. Dodać makaron i gotować przez 11 minut, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać. Od temperatury otoczenia

Producent: Barilla G. e R. Fratelli

Ostatnio oglądane