Sonko Ryż basmati 400 g (4 x 100 g)

Nowy produkt

8,99 zł

22,48 zł / szt

5902180160602

szt

Najlepiej spożyć przed: data, numer partii, kraj pochodzenia - podane na spodzie opakowania.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż basmati o długich, śnieżnobiałych ziarnach uważany jest za najszlachetniejszą odmianę ryżu. Uprawiany jest u podnóży Himalajów. Posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.
Spróbuj również:
Sonko Ryż jaśminowy
Sonko Ryż europejski
Sonko Ryż paraboiled
Nr 1 w Polsce*
Na ryżu znamy się najlepiej!

*Sonko Sp. z o.o. za NielsenIQ, Panel Handlu Detalicznego, Cała Polska (Food), Sprzedaż wartościowa w PLN, wolumenowa w kg oraz ilościowa w sztukach w okresie 9 tydzień 2022 - 8 tydzień 2023 w kategorii: Ryż (z wyłączeniem produktów własnych sieci detalicznych)
Ryż basmati.
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. Porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
Kraj pochodzenia: Pakistan - PK, Indie - IN
Jednostka miaryszt
Składniki: ryż biały długoziarnisty - basmati
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
Wartość odżywcza na 100 gWartość odżywcza na porcję¹
Wartość energetyczna1528 kJ771 kJ
Wartość energetyczna360 kcal182 kcal
Tłuszcz, w tym:0,8 g<0,5 g
- kwasy tłuszczowe nasycone0,2 g<0,1 g
Węglowodany, w tym:78,9 g39,5 g
- cukry<0,5 g<0,5 g
Błonnik0,7 g<0,5 g
Białko8,9 g4,5 g
Sól0,02 g<0,01 g
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
¹porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 130 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli

Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
naturalnie bezglutenowy
idealny do dań wege
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować we wrzątku: Sposób przygotowania: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 12 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia

Producent: Sonko Sp. z o.o.

Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl

Ostatnio oglądane