Jak ugotować makaron?
 Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l wody. Możesz posolić. Wrzuć makaron, gotuj 7-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
więcej inspiracji na: Uwielbiam.pl
Dlaczego nasz makaron smakuje tak dobrze?
 Dzięki specjalnemu procesowi mielenia ziarna, nasz makaron ma jaśniejszy kolor i lepszy, delikatniejszy smak.
 Spróbuj! 
 Miedź i cynk pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego
 Fosfor, mangan i magnez przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego
 Żelazo przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia 
 Spożywając 1 porcję (100 g) ugotowanego produktu dziennie dostarczasz organizmowi fosfor, magnez, żelazo, cynk, miedź i mangan, które pozwolą na uzyskanie deklarowanego efektu zdrowotnego.
 Pamiętaj, że zrównoważona dieta i aktywny tryb życia wpływają pozytywnie na zdrowie.
Lubella Tradycja od 1881
 Najlepsze ze zboża
Przepis dla Ciebie!
 Spaghetti pełnoziarniste z pesto pietruszkowym
 Składniki:
 makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti 200 g
 indyk filet 150 g
 rukola 1 garść
 Dodatkowo: sól, pieprz, szczypta słodkiej papryki, Sos pesto pietruszkowe, pęczek natki pietruszki, oliwa z oliwek 50 ml, 1 ząbek czosnku, nasiona słonecznika - 1/3 szklanki, parmezan 80 g, sól, pieprz 
 Ilość porcji: 2
 Czas przygotowania: 25 min 
 Przygotowanie:
 Makaron to podstawa!
 Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 
 Przygotuj dodatki!
 Indyka pokrój na mniejsze kawałki, przypraw solą, pieprzem i słodką papryką, grilluj z obu stron do zarumienienia. Składniki na pesto zblenduj do uzyskania jednolitej masy, w razie potrzeby dodaj więcej oliwy. 
 Połącz i ciesz się smakiem!
 Gorący makaron wymieszaj z pesto, podawaj z rukolą i grillowanym indykiem. 
 Smacznego!
Makaron pełnoziarnisty spaghetti.
Produkt może zawierać 
soję.
wynik nie uwzględnia soli dodanej podczas gotowania makaronu