Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Oryginalny Czaniecki
 Tradycja, jakość, doświadczenie
Czaniecki makaron 5 jajeczny popularny.
(Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.)
Wyprodukowano w UE
 kasza pszenna makaronowa
semolina (kaszka z pszenicy durum)
jaja 5 sztuk na kilogram mąki (21,3 %)
woda
Zawiera: jaja, pszenica
|  | Wartość odżywcza: na 100 g | 
|---|
| Wartość energetyczna | 1569 kJ / 371 kcal | 
| Tłuszcz | 3,7 g | 
| w tym - Kwasy tłuszczowe nasycone | 1 g | 
| Węglowodany | 70 g | 
| w tym - Cukry | 2,9 g | 
| Błonnik | 2,6 g | 
| Białko | 13 g | 
| Sól | 0,06 g | 
| (Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.) |  | 
 Wymiar liczbowy: 250
Cechy: czas gotowania 9 min
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Gotować we wrzątku: Na każde 100 g produktu zagotować 2 litry posolonej wody, wrzucić makaron - gotować 9 minut. Następnie makaron przecedzić, polewając zimną wodą. Od temperatury otoczenia
 Producent: CZANIECKIE MAKARONY SP. Z O.O.
 Czanieckie Makarony sp. z o.o.
 43-354 Czaniec,
 ul. Krajobrazowa 5
 tel.: 33 / 827 11 10,
 fax: 33 / 827 11 42
 www.czaniecki.pl 
 Serwis konsumenta
 serwis@czaniecki.pl