4 x 100 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Ryż biały jest najbardziej uniwersalną i najczęściej spożywaną odmianą ryżu na świecie. Jego łagodny i neutralny smak pozwala użyć go w każdej potrawie. Produkt posiada niską zawartość tłuszczu i nie zawiera cukrów.
Spróbuj również:
Sonko Ryż naturalny
Sonko Ryż basmati
Sonko Ryż jaśminowy
Ryż biały.
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli
Składniki: ryż biały
Nie zawiera: zboża zawierające gluten
| Wartość odżywcza na 100 g | Wartość odżywcza na porcję¹ |
---|
Wartość energetyczna | 1504 kJ | 754 kJ |
Wartość energetyczna | 354 kcal | 178 kcal |
Tłuszcz, w tym: | 0,8 g | 0,4 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 0,1 g |
Węglowodany, w tym: | 79,3 g | 39,7 g |
- cukry | <0,5 g | <0,5 g |
Błonnik | 0,7 g | <0,5 g |
Białko | 7,1 g | 3,6 g |
Sól | <0,01 g | <0,01 g |
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu. | | |
¹porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g produktu po ugotowaniu w wodzie bez soli | | |
Liczba jednostek: 4
Wymiar liczbowy: 100
naturalnie bezglutenowy
idealny do dań wege
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 8 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Gotować w woreczku: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 16 minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać ryż na talerz. Od temperatury otoczenia
Producent: Sonko Sp. z o.o.
Sonko Sp. z o.o.
ul. Ryżowa 1,
Bielany Wrocławskie
55-040 Kobierzyce,
Polska
www.sonko.pl