Najlepiej spożyć przed: data minimalnej trwałości i numer partii produkcyjnej wydrukowano na opakowaniu. Przechowywać w temperaturze: +4 °C do +10 °C.
Produkt do pieczenia, smażenia, smarowania oraz innych zastosowań kulinarnych.
Margaryna, 80 % tłuszczu.
oleje roślinne (palmowy; słonecznikowy i rzepakowy w zmiennych proporcjach)
woda
mleko ukwaszone płynne (2 %)
emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyny słonecznikowe)
sól (0,3 %)
aromaty
barwnik (karoteny)
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
witaminy (A i D)
Zawartość tłuszczu: 80 %
Zawiera: mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 2960 kJ / 720 kcal |
Tłuszcz | 80 g |
w tym kwasy nasycone | 37 g |
Węglowodany | 0 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0,30 g |
Witamina A | 600 µg (75 %*) |
Witamina D | 5,0 µg (100 %*) |
Witamina E | 15 mg (125 %*) |
*-% dziennej referencyjnej wartości spożycia witamin (dla osób dorosłych) | |
Min. temp. °C: 4
Maks. temp. °C: 10
Wymiar liczbowy: 250
do mas i kremów
bez mleka w proszku
bez substancji konserwujących
Polski Producent
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
ul. Sempołowskiej 63
43-300 Bielsko-Biała
www.bielmar.pl