FSC - www.fsc.org, Mieszany, Papier z odpowiedzialnych źródeł, FSC C151350
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej inspiracji na stronie www.kamis.pl
Scotch eggs
Przygotowanie 35 min
Gotowanie 15 min
Porcje 4
Składniki:
10 małych jaj
2 małe cebule pokrojone w kostkę
800 g mielonej wieprzowiny
4 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego Kamis
2 łyżki musztardy sarepskiej Kamis
3 łyżki posiekanej natki pietruszki
mąka pszenna do panierowania
bułka tarta do panierowania
olej do smażenia
1. 8 jaj gotuj przez ok. 4 min od zagotowania w osolonej wodzie, wystudź w zimnej wodzie.
2. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, podsmaż cebulę na złoty kolor.
3. Do mięsa dodaj przyprawę, cebulę, musztardę, natkę pietruszki, wymieszaj na jednolitą masę.
4. Obrane jajka obłóż cienką warstwą mięsa, uformuj kulę, spanieruj w mące, jajku, bułce tartej.
5. Smaż ok. 15 min na głębokim oleju. Przed podaniem odsącz.
Może zawierać jaja, mleko, seler, soję, zboża zawierające gluten.
Wyprodukowano w Polsce
przyprawy (czosnek, cebula (9 %), papryka słodka, kolendra, GORCZYCA biała, chili, pieprz czarny (4 %), kozieradka, ziele angielskie)
sól
marchew
zioła (majeranek, tymianek, natka pietruszki)
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera