Sposób przygotowania:
1. Wymieszaj zawartość opakowania z 5-6 łyżkami oliwy lub oleju.
2. Dokładnie natrzyj mięso (ok. 600 g) marynatą z każdej strony.
3. Zamarynowane mięso odstaw do lodówki na min. 2 godziny.
4. Następnie wyjmij mięso z lodówki i upiecz w piekarniku, na grillu lub usmaż.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Więcej przepisów na www.DoradcaSmaku.pl
Warto wiedzieć
Idealna do wołowiny, dziczyzny czy baraniny, a także do warzyw. Sprawdza się doskonale podczas przygotowywania pikantnych skrzydełek z grilla. Kilka godzin w chłodzie sprawi, że smak potraw będzie odpowiednio pikantny.
Marynata pikantna - suszona mieszanka przyprawowa.
Produkt może zawierać:
zboża zawierające gluten,
jaja,
mleko (łącznie z
laktozą),
soję,
seler i
orzeszki ziemne.
sól
cebula
papryka słodka
gorczyca biała
nasiona kolendry
chili (5 %)
cukier
majeranek (3,7 %)
regulator kwasowości: kwas cytrynowy
owoc jałowca
pieprz czarny (1,4 %)
rozmaryn
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, jaja, mleko, orzeszki ziemne, soja
Zawiera: gorczyca
Dodatek MSG: Nie zawiera
| Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 1093 kJ / 261 kcal |
Tłuszcz | 7,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 29 g |
w tym cukry | 14 g |
Białko | 8,8 g |
Sól | 25,3 g |
Wymiar liczbowy: 20
wystarcza na 600 g mięsa
bez dodatku glutaminianu sodu
bez dodatku substancji konserwujących
Rozmiar opakowania: 20
Jednostka (tekst opisowy): g
Producent: Prymat Sp. z o.o.
Prymat sp. z o.o.
ul. Chlebowa 14,
44-337 Jastrzębie-Zdrój,
Polska
www.prymatgroup.pl
+48/32/47 33 833