Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Pomysł na: Piernik krakowski
Przygotuj: 400 g mąki, 120 g margaryny, 250 g cukru, 2 jajka, 4 łyżki powideł, 3 łyżeczki Kakao extra ciemne Gellwe, 1 opakowanie Przyprawy do piernika Gellwe, 1 szklankę mleka, 1 łyżeczkę Sody Gellwe oraz bakalie.
Sposób przygotowania:
Margarynę rozpuść i ostudź. Jajka z cukrem ubij mikserem. Dodaj: mleko, kakao, mąkę wymieszaną z sodą oraz przyprawę do piernika. Mieszając dołóż powidła. Następnie wlej rozpuszczoną margarynę i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Do tak przygotowanego ciasta dodaj oprószone mąką bakalie i delikatnie wymieszaj. Gotowe ciasto przełóż do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej formy 12 x 35 cm. Piecz w temp. 180°C góra-dół (bez termoobiegu) przez ok. 60 minut. Piernik udekoruj polewą czekoladową i posyp bakaliami.
Przyprawa do piernika.
Może zawierać
soję i
mleko.