Przechowywać w temperaturze do +4°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 3 dni.
Tortellini z mięsem. Świeży makaron jajeczny nadziewany mięsem wieprzowym. Półprodukt garmażeryjny chłodzony, pakowany w atmosferze ochronnej.
Produkt może zawierać śladowe ilości
orzechów i
soi.
składniki ciasta makaronowego: mąka pszenna, mąka z pszenicy durum, jaja (11,7% produktu końcowego), woda
składniki nadzienia (30% produktu końcowego): mortadela [mięso wieprzowe (16% produktu końcowego), sól, przyprawy, cukier, aromaty], bułka tarta [mąka pszenna, woda, sól], sól, ser [mleko, sól, podpuszczka, substancja konserwująca (lizozym z jaja)], aromat, przyprawy
Zawiera: jaja, mleko, pszenica
Może zawierać: orzechy, soja
| w 100 g produktu: |
|---|
| Wartość energetyczna | 1230 kJ/291 kcal |
| Tłuszcz | 5,5 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,0 g |
| Węglowodany | 49 g |
| w tym cukry | 1,2 g |
| Białko | 11 g |
| Sól | 0,80 g |
Maks. temp. °C: 4
Wymiar liczbowy: 250
smak domowej kuchni
30% nadzienia
Rozmiar opakowania: 250
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2-3 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Na 2-3 porcje
Gotować we wrzątku: Uszka wrzucić do 1,5 litra osolonej, gotującej się wody. Gotować na małym ogniu przez 8 minut od czasu do czasu mieszając. Odcedzić i podawać np. z sosem pomidorowym, grzybowym, śmietanowym lub do barszczu. Od temperatury otoczenia
Producent: HENGLEIN Polska Sp. z o.o.
Henglein Polska Sp. z o.o.
ul. Wapienna 2
42-520 Dąbrowa Górnicza
www.henglein.pl