Sposób przygotowania
 Gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce mogą być również użyte do: ciast, lodów, bitej śmietany, galaretek, kompotów czy koktajli.
Chronić przed rozmrożeniem. 
 Nie zamrażać powtórnie. 
 Sposób przechowywania w warunkach domowych (temperatura / okres przechowywania)
 * -6 °C - 4 dni
 ** -12 °C - 1 miesiąc
 *** poniżej -18 °C - do daty podanej na opakowaniu 
 Przechowywać w temperaturze poniżej -18 °C
Więcej pysznych przepisów na: 
 www.hortex.pl
Spróbuj również innych, pysznych produktów Hortex:
 Hortex Wiśnie
 Hortex Mieszanka owocowa
 Hortex Mango
Kulinarne inspiracje Hortex
 Truskawkowe drożdżówki 
 Składniki:
 dżem:
 - Truskawki Hortex - 1 opakowanie
 - 200 g cukru
 - 1 łyżka soku z cytryny
 ciasto:
 - 500 g mąki pszennej
 - 200 ml mleka
 - 100 g smalcu
 - 75 g cukru pudru
 - 2 jajka
 - 12 g drożdży instant
 - szczypta soli 
 Gotowe w 60 minut 
 Przygotowanie: 
 Truskawki wsyp na patelnię, dodaj cukier i sok z cytryny i często mieszając, duś do momentu, aż powstanie gęsty dżem. Następnie odstaw do ostygnięcia. Mąkę wymieszaj w misce z drożdżami, cukrem i solą, po czym dodaj jajka, 80 g smalcu i lekko podgrzane mleko. Tak wyrobione, gładkie ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Potem podziel je mniej więcej na 10 części i z każdej uformuj kulę. Za jakiś czas kule rozwałkuj na prostokąty i posmaruj dżemem, po czym zwiń wzdłuż krótszego boku i zwiń tak, aby powstały „ślimaki". Bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem, posmaruj ich wierzch smalcem. Piecz ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 °C. Gotowe do spożycia drożdżówki posyp cukrem pudrem.
Truskawki. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać: seler, gorczycę, mleko, jaja, soję, zboża zawierające gluten.