Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym na opakowaniu. 
 Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C. 
 Przechowywanie w domu
 * (-6°C) 4 dni
 ** (-12°C) 3 tygodnie
 *** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
 Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl 
 Więcej inspiracji na www.frosta.pl  
 Czy wiesz, że...
 Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
100 % naturalnego smaku
 Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa na patelnię - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących*. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Przyprawiamy je również świeżymi ziołami zamrożonymi tuż po zbiorach. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
 *Czy wiesz, że...
 Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
Pyszny przepis na warzywa!
 Warzywna tortilla z ryżem i kolendrą. 
 Składniki: Warzywa na patelnię Mexican Style Mix (400 g), 250 g pomidorów w puszce, 100 g ryżu długoziarnistego, 2 tortille, 40 g parmezanu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pęczek kolendry, 1 papryczka chili, sól 
 Przygotowanie:
 - ugotuj ryż
 - warzywa przygotowuj według wskazówek na opakowaniu
 - dodaj pomidory i odparuj
 - dodaj koncentrat pomidorowy, ryż, posiekaną kolendrę i papryczkę chili
 - całość dopraw solą i dodaj starty ser
 - warzywa przełóż na tortillę, zwiń i gotowe!
Mieszanka warzyw w stylu meksykańskim, z sosem z pomidorami, przyprawiona chili. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać 
gluten, 
skorupiaki, 
jaja, 
ryby, 
soję, 
mleko, 
seler, 
gorczycę, 
mięczaki.
 warzywa 94 % (marchew, pomidory 19 %, marchew żółta [słodka i chrupiąca], fasola szparagowa, fasola czerwona gotowana (woda, fasola czerwona, sól), papryka żółta, kukurydza)
sos 6 % (woda, sól [sól bez substancji przeciwzbrylających], zawiera olej słonecznikowy i / lub olej rzepakowy, czosnek [ząbki krojone i dodawane do warzyw bezpośrednio podczas produkcji], chili 0,2 %, bazylia [uprawiana specjalnie dla FRoSTY, siekana i mrożona tuż po zebraniu], rozmaryn [siekany i mrożony tuż po zebraniu], pieprz czarny [mielony tuż przed doprawieniem warzyw])
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryba, mleko, mięczaki, gorczyca, soja
Zapachy: Nie zawiera
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
 | Wartość odżywcza na 100 g produktu: | 
|---|
| Wartość energetyczna | 187 kJ / 45 kcal | 
| Tłuszcz | 0,9 g | 
| - w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g | 
| Węglowodany | 5,9 g | 
| - w tym cukry | 3,0 g | 
| Białko | 1,8 g | 
| Sól | 0,70 g | 
 Wymiar liczbowy: 400
Cechy: bez wzmacniaczy smaku, bez barwników i aromatów 100 % naturalnego smaku
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: Mikrofalówka: Do odpowiedniego naczynia wrzuć zamrożone warzywa. Dodaj 1 łyżkę oleju. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 600 W przez 11 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj. Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Głodny? To działamy! Patelnia: Na patelni wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Od postaci zamrożonej
 Producent: FRoSTA Sp. z o.o.
 FRoSTA sp. z o.o.
 ul. Witebska 63,
 85-778 Bydgoszcz
 tel. 52 36 06 780
 e-mail: info@frosta.pl,
 Facebook: /frosta.polska
 Instagram: /frosta_pl
 www.frosta.pl