Najlepiej spożyć przed: patrz nadruk w białym polu kodowym na opakowaniu.
Przechowywać w temperaturze poniżej -18°C.
Przechowywanie w domu
* (-6°C) 4 dni
** (-12°C) 3 tygodnie
*** (-18°C) do daty minimalnej trwałości (patrz nadruk w białym polu kodowym)
Rozmrożonego produktu ponownie nie zamrażać.
Sprawdź skąd pochodzą nasze składniki na www.frosta.pl
Więcej inspiracji na www.frosta.pl
Czy wiesz, że...
Mrożenie pozwala zachować witaminy i wartości odżywcze zawarte w warzywach na długi czas.
100 % naturalnego smaku
Przygotowaliśmy dla Ciebie naturalnie pyszne Warzywa na patelnię - bez barwników, aromatów, wzmacniaczy smaku i substancji konserwujących*. Zadbaliśmy, aby smakowały jak najlepiej! Gdy warzywa dojrzeją, są zbierane z pola i jak najszybciej zamrażane - dzięki temu na Twoim talerzu są soczyste i chrupiące. Przyprawiamy je również świeżymi ziołami zamrożonymi tuż po zbiorach. Umyte, obrane i pokrojone - tylko czekają na Twoje kulinarne, pełne smaku pomysły. FRoSTA. Smaczna i prosta.
*Czy wiesz, że...
Mrożonki nie potrzebują substancji konserwujących, dlatego w naszych Warzywach na patelnię ich nie znajdziesz - to proste!
Pyszny przepis na warzywa!
Warzywna tortilla z ryżem i kolendrą.
Składniki: Warzywa na patelnię Mexican Style Mix (400 g), 250 g pomidorów w puszce, 100 g ryżu długoziarnistego, 2 tortille, 40 g parmezanu, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, pęczek kolendry, 1 papryczka chili, sól
Przygotowanie:
- ugotuj ryż
- warzywa przygotowuj według wskazówek na opakowaniu
- dodaj pomidory i odparuj
- dodaj koncentrat pomidorowy, ryż, posiekaną kolendrę i papryczkę chili
- całość dopraw solą i dodaj starty ser
- warzywa przełóż na tortillę, zwiń i gotowe!
Mieszanka warzyw w stylu meksykańskim, z sosem z pomidorami, przyprawiona chili. Produkt głęboko mrożony.
Produkt może zawierać
gluten,
skorupiaki,
jaja,
ryby,
soję,
mleko,
seler,
gorczycę,
mięczaki.
warzywa 94 % (marchew, pomidory 19 %, marchew żółta [słodka i chrupiąca], fasola szparagowa, fasola czerwona gotowana (woda, fasola czerwona, sól), papryka żółta, kukurydza)
sos 6 % (woda, sól [sól bez substancji przeciwzbrylających], zawiera olej słonecznikowy i / lub olej rzepakowy, czosnek [ząbki krojone i dodawane do warzyw bezpośrednio podczas produkcji], chili 0,2 %, bazylia [uprawiana specjalnie dla FRoSTY, siekana i mrożona tuż po zebraniu], rozmaryn [siekany i mrożony tuż po zebraniu], pieprz czarny [mielony tuż przed doprawieniem warzyw])
Może zawierać: seler, zboża zawierające gluten, skorupiaki, jaja, ryba, mleko, mięczaki, gorczyca, soja
Zapachy: Nie zawiera
Barwniki: Nie zawiera
Wzmacniacze smaku: Nie zawiera
konserwanty: Nie zawiera
| Wartość odżywcza na 100 g produktu: |
---|
Wartość energetyczna | 187 kJ / 45 kcal |
Tłuszcz | 0,9 g |
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,1 g |
Węglowodany | 5,9 g |
- w tym cukry | 3,0 g |
Białko | 1,8 g |
Sól | 0,70 g |
Wymiar liczbowy: 400
Cechy: bez wzmacniaczy smaku, bez barwników i aromatów 100 % naturalnego smaku
Rozmiar opakowania: 400
Jednostka (tekst opisowy): g
Odgrzać w kuchence mikrofalowej: Mikrofalówka: Do odpowiedniego naczynia wrzuć zamrożone warzywa. Dodaj 1 łyżkę oleju. Podgrzewaj pod przykryciem przy mocy 600 W przez 11 minut. Przed podaniem dokładnie wymieszaj. Od postaci zamrożonej
Smażyć w płytkim tłuszczu: Głodny? To działamy! Patelnia: Na patelni wlej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć zamrożone warzywa i smaż na średnim ogniu przez 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Od postaci zamrożonej
Producent: FRoSTA Sp. z o.o.
FRoSTA sp. z o.o.
ul. Witebska 63,
85-778 Bydgoszcz
tel. 52 36 06 780
e-mail: info@frosta.pl,
Facebook: /frosta.polska
Instagram: /frosta_pl
www.frosta.pl