Produkt przed spienianiem należy schłodzić w lodówce. Przed otwarciem dobrze wstrząsnąć. Spieniać do temperatury nie wyższej niż 65 °C. Nie spieniać ponownie. Może być używany na gorąco lub na zimno, nadaje się do przygotowania różnych rodzajów kawy.
Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +1 °C do +7 °C, nie dłużej niż 5 dni.
Doskonale się pieni
Źródło witamin B2 i D2
100 % roślinny
Naturalnie nie zawiera laktozy
Masz ochotę na pyszne cappuccino? A może chodzi Ci po głowie subtelne latte macchiato z delikatną pianką? W takim połączeniu nie może zabraknąć napoju owsiano-sojowego Alpro Barista o smaku karmelowym! Produkujemy go w 100 % na bazie roślin, dzięki czemu nie zawiera laktozy. Stanowi źródło wapnia i witamin D2, B2. A jak cudownie się pieni! To nasza roślinna alternatywa dla mleka. Dodaj ją do swojej ulubionej kawy i rozpocznij dzień ze smakiem!
Alpro. Roślinnie, zawsze pysznie!
Napój owsiano-sojowy o smaku karmelowym, z wapniem i witaminami.
Naturalnie nie zawiera laktozy. baza owsiana (63 %) (woda, owies (4,7 %))
baza sojowa (32 %) (woda, obłuszczone ziarno soi (2,1 %))
olej słonecznikowy
cukier
wapń
regulator kwasowości (fosforany potasu)
sól morska
aromaty
witaminy B2, D2
Nie zawiera: mleko
Zawiera: owies, soja
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 ml |
---|
Energia | 207 kJ / 50 kcal |
Tłuszcz | 2,8 g |
w tym kwasy nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 5,2 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Błonnik | 0,1 g |
Białko | 0,8 g |
Sól | 0,11 g |
Witaminy: | |
- D2 | 0,75 µg* |
- ryboflawina (B2) | 0,21 mg* |
Składniki mineralne: | |
- wapń | 120 mg* |
* = 15 % referencyjnych wartości spożycia | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 25
Trwałość po otwarciu: 5 dzień/dni
Wymiar liczbowy: 750
Rozmiar opakowania: 750
Jednostka (tekst opisowy): ml
Producent: Danone Sp. z o.o.
Danone sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8
00-728 Warszawa
Infolinia: 801 33 11 33
Opłata według taryfy lokalnej