Produkt przed spienianiem należy schłodzić w lodówce. Przed otwarciem dobrze wstrząsnąć. Spieniać do temperatury nie wyższej niż 65 ℃. Nie spieniać ponownie. Może być używany na gorąco lub na zimno, nadaje się do przygotowania różnych rodzajów kawy.
Najlepiej spożyć przed: na górze opakowania. Przechowywać w temperaturze od +1 °C do +25 °C. Po otwarciu przechowywać w lodówce w temperaturze od +1 °C
Doskonale się pieni, źródło witamin: B2 i D2, 100% roślinny, naturalnie nie zawiera laktozy, Masz ochotę na pyszne cappuccino? A może chodzi Ci po głowie subtelne latte macchiato z delikatną pianką? W takim połączeniu nie może zabraknąć napoju owsiano-sojowego Alpro Barista o smaku waniliowym! Produkujemy go w 100% na bazie roślin, dzięki czemu nie zawiera laktozy. Stanowi źródło wapnia i witamin: D2, B2. A jak cudownie się pieni! To nasza roślinna alternatywa dla mleka. Dodaj ją do swojej ulubionej kawy i rozpocznij dzień ze smakiem!
Napój owsiano-sojowy o smaku waniliowym, z wapniem i witaminami.
Może zawierać inne zboża zawierające gluten. Naturalnie nie zawiera laktozy. woda
owies (4,7 %)
cukier
obłuszczone ziarno soi (1,7 %)
olej słonecznikowy
aromaty
regulator kwasowości (fosforany potasu)
wapń
sól morska
stabilizator (guma gellan)
witaminy: B2, D2
Może zawierać: zboża zawierające gluten
Nie zawiera: mleko
Zawiera: owies
Smaki / Aromaty: Zawiera
| Wartość odżywcza w 100 ml |
---|
Energia | 192 kJ / 46 kcal |
Tłuszcz | 2,4 g |
w tym kwasy nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 5,2 g |
w tym cukry | 4,5 g |
Błonnik | 0,1 g |
Białko | 0,12 g |
Sól | 0,7 g |
Witaminy: | |
- D2 | 0,75 μg* |
- ryboflawina (B2) | 0,21 mg* |
Składniki mineralne: | |
wapń | 120 mg* |
*= 15 % referencyjnych wartości spożycia | |
Min. temp. °C: 1
Maks. temp. °C: 25
Wymiar liczbowy: 750
Rozmiar opakowania: 750
Jednostka (tekst opisowy): ml
Producent: Danone Sp. z o.o.
Danone sp. z o.o.
ul. Bobrowiecka 8,
00-728 Warszawa
www.danio.com.pl
Infolinia: 801 33 11 33