Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Placuszki kukurydziane
Składniki:
Szklanka mąki kukurydzianej, 0,5 szklanki wody, szklanka mąki pszennej, szklanka mleka, 2 łyżki oleju słonecznikowego, 2 jajka, łyżeczka proszku do pieczenia, sól, 0,5 łyżeczki cukru, cukier waniliowy, tłuszcz do smażenia.
Przygotowanie:
Mąkę kukurydzianą wymieszać z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia. Dolać mleko ciągle mieszając, nie dopuszczając do powstania grudek. Dodać cukier i cukier waniliowy do smaku. Do ciasta wbić 2 jajka, dodać 2 łyżki oleju. Ciasto dobrze wymieszać do konsystencji ciasta naleśnikowego i smażyć placuszki na rozgrzanym ogniu. Podawać z cukrem lub dżemem.
Średnie wartości odżywcze w 100 g:
Wartość energetyczna: 1465 kJ/ 350 kcal
Białko 9 g
Węglowodany 77 g
Tłuszcz 1 g
Życzymy smacznego!
Mąka kukurydziana.
Producent: PRZEDSIEBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE "JANEX" Jan Ciupak, Leszek
PRZEDSIEBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE "JANEX" Jan Ciupak, Leszek Ciupak Spółka jawna
23-300 Janów Lubelski
ul. Bohaterów Porytowego Wzgórza 31
tel. 15 872 50 87
www.janex-jl.pl