Basia Mąka z pełnego przemiału pszenna typ 1850 900 g

Nowy produkt

5,79 zł

5,79 zł / kg

5902020163299

szt.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Mąka Basia z pełnego przemiału to naturalne źródło drogocennych składników mineralnych***, witamin**** i błonnika, które są niezbędnym elementem prawidłowo zbilansowanej diety.
Mąka Basia produkowana ze starannie wyselekcjonowanych polskich zbóż, pozwoli Ci wyczarować ulubione przysmaki w Twojej kuchni.
Mąka Basia z pełnego przemiału powstaje ze zmielenia całego ziarna pszenicy wraz z łuską (z niej powstają otręby) i zarodkiem. Dzięki wysokiej zawartości składników mineralnych***, witamin**** i błonnika jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wszystkich wypieków i dań.

*** Fosfor, magnez, żelazo, cynk.
**** Witamina E, Witamina B1 (Tiamina), Witamina B9 (Kwas foliowy).
Ciastka pełnoziarniste z bakaliami
160 g mąki Basia z pełnego przemiału
120 g masła
1 łyżeczka proszku do pieczenia
100 g drobnego cukru
4 łyżki miodu
po 4 łyżki posiekanych bakalii (np. orzechów włoskich, migdałów, żurawiny)

Wszystkie składniki (oprócz bakalii) zmiksować do połączenia lub zagnieść. Do ciasta dodać bakalie i zagnieść, by całość się połączyła. Blaszkę do ciastek wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki wielkości niedużego orzecha włoskiego. Układać na blaszce, w sporych odstępach, delikatnie spłaszczając je dłonią. Piec w temperaturze 190°C przez około 12-15 minut, do zrumienienia. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Smacznego!

Przepis przygotowała Dorota Świątkowska, autorka bloga www.mojewypieki.com
Mąka pszenna typ 1850
Jednostka miaryszt.
w 100 g produktu* % w 100 g
Wartość energetyczna1366 kJ / 324 kcal16%
Tłuszcz3,3 g5%
w tym kwasy nasycone0,7 g4%
Węglowodany51,1 g20%
w tym cukry5,2 g6%
Błonnik16,3 g-
Białko14,4 g29%
Sól0 g0%
Witaminy i składniki mineralnew 100 g produktu** % w 100 g
Witamina E2,4 mg20%
Witamina B1 (Tiamina)0,8 mg73%
Witamina B9 (Kwas foliowy)71,3 µg36%
Fosfor534 mg76%
Magnez176 mg47%
Żelazo6,54 mg47%
Cynk6,04 mg60%
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
** Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.

Wymiar liczbowy: 900
mąka bogata w błonnik i minerały***
doskonała do wzbogacania wszystkich wypieków i dań
*** Fosfor, magnez, żelazo, cynk
Rozmiar opakowania: 900
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: GoodMills Polska Sp. z o.o.

GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Diamentowa 2
47-341 Stradunia

Ostatnio oglądane