Basia Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000 900 g

Nowy produkt

5,99 zł

6,66 zł / kg

5905669800181

szt.

Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.
Naturalne źródło składników mineralnych*, witamin** i błonnika
Powstaje ze zmielenia całego ziarna żyta wraz z łuską, bielmem i zarodkiem
Jest doskonałym sposobem na wzbogacenie wypieków i dań

*Fosfor, magnez, żelazo, mangan.
**Tiamina, Kwas foliowy.
Z natury dla Ciebie

Dobierz Basię by uzyskać najlepszy efekt:
Z Orkiszu Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Ciasteczka, Muffinki
Żytnia Pełnoziarnista: Chleby, Ciasteczka, Zakwas
Pszenna Pełnoziarnista: Chleby, Bułki, Rogaliki, Muffinki
Gdy pieczesz: Tortowa Extra, Tortowa Orkiszowa, Extra Wypiek Drożdżowe, Extra Wypiek Biszkopty, Krupczatka
Gdy gotujesz: Wrocławska, Poznańska, Na Pizzę Włoską, Uniwersalna
Chleb razowy żytnio-orkiszowy

180 g Mąki Basia Żytnia Pełnoziarnista
360 g Mąki Basia z Orkiszu Pełnoziarnista
7 g suszonych drożdży
400 ml letniej wody, 2 łyżki oleju
1 łyżka soli, 2 łyżeczki cukru
mieszanka ziaren do posypania

Przepis wykonania znajdziesz na basiazsercem.pl

Więcej przepisów znajdziesz na basiazsercem.pl
Mąka żytnia pełnoziarnista typ 2000
Jednostka miaryszt.
na 100 g produktu (*% na 100 g)
Wartość energetyczna:1322 kJ / 314 kcal (16%)
Tłuszcz:1,6 g (2%)
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,4 g (2%)
Węglowodany:57,0 g (22%)
w tym cukry:1,1 g (1%)
Błonnik:17,0 g
Białko:9,3 g (19%)
Sól:<0,01 g (<1%)
Witaminy i składniki mineralnena 100 g produktu (**% na 100 g)
Tiamina:0,23 mg (21%)
Kwas foliowy:99,3 µg (50%)
Fosfor:226 mg (32%)
Magnez:90,0 mg (24%)
Żelazo:3,0 mg (21%)
Mangan:2,7 mg (135%)
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).
** Dzienna referencyjna wartość spożycia dla osoby dorosłej.

Wymiar liczbowy: 900
Cechy: bogata w błonnik
Rozmiar opakowania: 900
Jednostka (tekst opisowy): g

Producent: GoodMills Polska Sp. z o.o.

GoodMills Polska Sp. z o.o.
ul. Diamentowa 2,
47-341 Stradunia

Ostatnio oglądane