Zawartość netto: 90 ml/70 g
Przechowywać w temperaturze nie wyższej niż -18 °C. Chronić przed rozmrożeniem. Nie zamrażać powtórnie.
Sorbet mango w czekoladzie mlecznej.
Może zawierać orzeszki arachidowe, orzechy, zboża (gluten), jaja, nasiona sezamu.Produkt zawiera 1 porcję x 70 g.
przecier z mango (42 %)
czekolada mleczna (30 %) (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz mleczny, serwatka w proszku (z mleka), emulgatory: lecytyny (z soi), polirycynooleinian poliglicerolu; aromat)
cukier
woda
syrop glukozowy w proszku
stabilizatory (metyloceluloza, pektyny, mączka chleba świętojańskiego)
glukoza
regulator kwasowości (kwas cytrynowy)
sól
Czekolada mleczna: masa kakaowa minimum 41 %, masa mleczna minimum 18 %
Może zawierać: zboża zawierające gluten, jaja, orzechy, orzeszki ziemne, sezam
Zawiera: mleko, soja
| Wartość odżywcza 100 g | Wartość odżywcza 70 g | %*/70 g | * |
---|
Energia | 1137 kJ | 796 kJ | 10,0 % | 8 400 kJ |
Energia | 272 kcal | 190 kcal | 10,0 % | 2 000 kcal |
Tłuszcz | 13 g | 9,2 g | 13,1 % | 70 g |
w tym kwasy nasycone | 7,4 g | 5,2 g | 26,0 % | 20 g |
Węglowodany | 35 g | 24,7 g | 9,5 % | 260 g |
w tym cukry | 34 g | 23,9 g | 26,6 % | 90 g |
Błonnik | 1,5 g | 1,0 g | | - |
Białko | 2,1 g | 1,5 g | 3,0 % | 50 g |
Sól | 0,05 g | 0,04 g | 0,7 % | 6 g |
Produkt zawiera 1 porcję x 70 g. | | | | |
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal). | | | | |
Maks. temp. °C: -18
Wymiar liczbowy: 70
Rozmiar opakowania: 70
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 1 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Produkt zawiera 1 porcję x 70 g.
Producent: LOTTE Wedel sp. z o.o.
LOTTE Wedel sp. z o.o.
ul. Zamoyskiego 28/30
03-801 Warszawa,
Polska,
www.wedel.pl
www.czekolada.pl
Infolinia konsumencka
801 811 011
Opłata według taryfy lokalnej