Po otwarciu przechowywać w lodówce do trzech dni.
Podravka
Smaki kuchni śródziemnomorskiej
Tagliatelle w pomidorach z mascarpone
Liczba porcji: 4
Czas przygotowania: 20-25 minut.
390 g Pomidorów Krojonych Klasycznych Podravka
400 g makaronu Tagliatelle Podravka
150 g serka mascarpone
2 cebule
2 ząbki czosnki
Vegeta Natur
oliwa z oliwek
świeżo mielony pieprz
świeża kolendra
Przygotowanie:
1. Makaron Tagliatelle Podravka ugotować al dente (zgodnie z instrukcją na opakowaniu)
2. Cebulę i czosnek drobno posiekać, a następnie podsmażyć na rozgrzanej patelni z oliwą z oliwek. Dodać pomidory krojone Podravka. Smażyć ok 4-5 minut. Pod koniec dodać stopniowo serek mascarpone i doprawić do smaku Vegetą Natur oraz świeżo mielonym pieprzem.
3. Ugotowany makaron dodać do sosu i wymieszać.
4. Danie podawać na ciepło posypane świeżą kolendrą.
Kulinarna wskazówka:
Danie podawać najlepiej z mieszanką sałat skropioną dresingiem ziołowym.
Pomidory krojone w soku pomidorowym. Produkt pasteryzowany.