Masa netto: 265 g (193 g mieszanka do serników, 72 g galaretka o smaku agrestowym)
Najlepiej spożyć przed końcem: data i numer partii produkcyjnej: patrz spód opakowania serników. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Naturalnie Gellwe - gellwe.pl
Więcej inspiracji znajdziesz na:
www.gellwe.pl
Gellwe - naturalnie pyszne
Smacznego życzy polska marka Gellwe
Gellwe! Zawsze Ci wychodzi!
Gellwe tradycja od 1985
Zapraszamy do Domowej Kawiarenki Gellwe, w której opracowujemy i testujemy wyjątkowe receptury, żebyś mógł w kilka chwil cieszyć się przyjemnością z ich smakowania. Idealne proporcje i dobre składniki są naszą najcenniejszą wartością. Od ponad 35 lat w produktach Gellwe odnajdziesz naszą pracę, doświadczenie i wielką pasję do tworzenia.
Serniki na zimno
Przygotuj:
- 600 ml mleka w temperaturze pokojowej (około 2 ½ szklanki);
- 350 ml gorącej wody (około 1 ¹/₃ szklanki) do rozpuszczenia galaretki;
- galaretkę o smaku agrestowym Gellwe;
- 10 szklanek / kokilek / filiżanek / małych miseczek;
- gorącą wodę do zanurzania naczyń z sernikami.
1. Przygotuj galaretkę
Zagotuj wodę i odmierz 350 ml (¹/₃ szklanki). Zawartość torebki z galaretką wsyp do gorącej wody i dokładnie wymieszaj, aż do rozpuszczenia (nie gotuj). Na dno naczynek wylej po około 35 ml rozpuszczonej galaretki. Ostudź i wstaw do lodówki na około godzinę.
2. Przygotuj serniki
Po godzinie żelowania galaretek, do wysokiego naczynia wlej mleko i wsyp zawartość mieszanki do przygotowania serników. Całość miksuj na najwyższych obrotach przez 3 minuty. Masę wyłóż równomiernie na zżelowaną galaretkę. Wstaw do lodówki na około 3 godziny.
3. Wyjmij serniki z foremek
Zżelowane serniki zanurzaj pojedynczo w naczyniu z gorącą wodą (nie dłużej niż 10 sekund) i wyłóż na talerz odwrócone galaretką do góry. Przed wyjęciem, możesz obkroić deser dookoła naczynia nożem z cienkim, gładkim ostrzem.
Uważaj na to, by do naczynia z deserem nie dostała się woda. Nie trzymaj deseru za długo w gorącej wodzie, by się za mocno nie rozpuścił. Serniki możesz przygotować bez galaretki i udekorować świeżymi lub zmiksowanymi owocami.
Mieszanka do przygotowania serników na zimno o smaku cytrynowym z galaretką o smaku agrestowym.
Może zawierać
soję. Może zawierać
soję,
mleko i zboża zawierające
gluten.
Z jednego opakowania możesz przygotować 10 porcji po około 121 g.