Dr. Oetker Duet Budyń smak borówka śmietanka 40 g

Nowy produkt

1,69 zł

42,25 zł / kg

5900437021379

szt.

Na 0,5 l mleka
1. Z 0,5 l zimnego mleka odlej pół szklanki i rozmieszaj w nim zawartość torebki dodając 2 łyżki (ok. 30 g) cukru, np. trzcinowego.
2. Pozostałe mleko zagotuj. Do gotującego się mleka wlej rozmieszany proszek z cukrem i ciągle mieszając, zagotuj.
3. Gotowy budyń wlej do miseczek. Budyń najlepiej smakuje na ciepło.

Zamiast cukru możesz dodać 2 łyżki miodu. Ugotuj wówczas budyń na mniejszej ilości mleka (ok. 400 ml). Twój naturalny wybór
Najlepiej spożyć przed końcem: patrz na opakowaniu.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Tarta borówkowa z kremem budyniowym

Spód
- 220 g herbatników
- 110 g miękkiego masła
Krem
- 1 opakowanie Budyniu Duet smak borówka-śmietanka Dr. Oetkera
- 3 łyżki cukru
- 500 ml śmietanki 30 % tł.
Do dekoracji
- 150 g borówek amerykańskich
- 250 ml schłodzonej śmietanki 30 % tł. (do ubicia)
- 1 łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania
Przygotuj formę do tarty o śr. 24 cm. Herbatniki przełóż do grubego worka foliowego i używając wałka, drobno pokrusz i przełóż do miski. Mieszając stopniowo dodawaj miękkie masło do herbatników, aż masa „ciasteczkowa“ zacznie być plastyczna. Następnie rozłóż ją równomiernie w formie do tarty również na bokach formy. Dokładnie dociśnij, aby utworzyć stabilny spód ciasta. Schłodź w lodówce przez ok. 15 minut.

Krem
500 ml śmietanki wlej do garnka i rozmieszaj w niej budyń z cukrem. Ciągle mieszając, podgrzewaj do czasu, aż budyń zgęstnieje. Budyń wylej na ciasteczkowy spód i przykryj folią spożywczą. Odstaw do wystudzenia.
Dekorowanie
Na przestudzony budyń połóż świeże borówki i udekoruj śmietanką ubitą z cukrem pudrem.
Budyń w proszku, smak borówka-śmietanka.
Możliwa obecność zbóż zawierających GLUTEN.
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje. 1 porcja = około 142 g
Jednostka miaryszt.
skrobia
ŚMIETANKA w proszku
proszek borówkowy (sok borówkowy, maltodekstryna)
koncentrat z buraka (maltodekstryna, koncentrat z buraka)
barwnik (antocyjany)
aromaty
Może zawierać: zboża zawierające gluten
Zawiera: mleko
Barwniki: Zawiera
Smaki / Aromaty: Zawiera
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 100 gWartość odżywcza po przyrządzeniu (mleko 2 % tł.) 1 porcja = 142 g(%)*
Energia382 kJ542 kJ6 %
Energia90 kcal128 kcal6 %
Tłuszcz1,8 g2,5 g4 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone1,1 g1,5 g8 %
Węglowodany16 g22 g8 %
w tym Cukry9,6 g14 g16 %
Białko3 g4,3 g9 %
Sól0,11 g0,15 g3 %
Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.
1 porcja = około 142 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Wymiar liczbowy: 40
Rozmiar opakowania: 40
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 4 Porcje
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: Przygotowany budyń można podzielić na 4 porcje.

Producent: Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.
ul. Adm. Dickmana 14/15
80-339 Gdańsk
www.oetker.pl
serwis@oetker.pl
585 111 001

Ostatnio oglądane