Grikios Ser typu Halloumi na grilla 200 g

Nowy produkt

13,99 zł

69,95 zł / kg

5902431275109

szt.

Przechowywać w temperaturze: +2°C - +6°C
Ser typu Halloumi Grikios

Grikios półtwardy ser na grilla typu halloumi ma prosty skład, który opiera się na mleku krowim, starannie zadbanym by było wysokiej jakości. Mimo pewnego podobieństwa do fety czy mozzarelli, trudno znaleźć mu zastępstwo - szczególnie podczas grillowania. Pod wpływem wysokiej temperatury osiąga pełnię smaku oraz unikalną konsystencję. Jego powierzchnia lekko rumieni się i przypieka, pozwalając delikatnemu wnętrzu nabrać sprężystości. Można go serwować również na zimno. Podobnie jak inne sery typu śródziemnomorskiego jest zwarty, kremowobiały i przyjemnie słony. Zrównoważony profil smakowy sprawia, że ser półtwardy Grikios przypadnie do gustu osobom o różnorodnych upodobaniach kulinarnych.

Inspiracje i przepisy

Inspiracją do powstania produktu Grill Cheese jest tradycyjny przysmak kuchni cypryjskiej - ser halloumi. To produkt niezwykle uniwersalny, wykorzystywany w wielu kuchniach świata. Możemy skroić go w kostkę lub podzielić na plastry, które po podgrzaniu zachowają swój kształt. W takiej formie zamieni lekkie sałatki w sycące, pełnowartościowe dania. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do włoskiej pizzy na cienkim, chrupiącym cieście. Z powodzeniem zastępuje też steka w amerykańskim burgerze. Najlepszy, gdy trafia na talerz jeszcze gorący, zaraz po zdjęciu z grilla lub patelni. Najchętniej łączony z lekkim białym winem wytrawnym, dobrym winem różowym lub piwem.

Cenne wartości odżywcze

Posiada prosty skład, bez konserwantów. Jest źródłem witamin i minerałów, a także wysokiej zawartości białka. Może stać się zatem dobrym uzupełnieniem zrównoważonej diety.

Opakowanie

Ser Grill Cheese typu halloumi został zamknięty w wygodnym opakowaniu "easy open". Dzięki temu wygodnie się otwiera. Warto zrobić zapas w lodówce i mieć pod ręką, gdy tylko zapragniemy szybko stworzyć efektowną sałatkę lub urozmaicić weekendowe śniadanie.

Różnorodny, pełen smaków Grikios

Marka Grikios powstała z uznania dla różnorodnej, pełnej smaków i słońca kuchni greckiej. Dzięki produktom Grikios każdy może stworzyć dania, które przyniosą skojarzenia z gorącymi dniami na śródziemnomorskich plażach i ciepłymi wieczorami w greckich tawernach. Sery sałatkowe oraz grillowe z pewnością dostarczą wielu inspiracji i zachęcą do dalszych kulinarnych poszukiwań.
Ser podpuszczkowy do bezpośredniego spożycia lub na ciepło (grillowany, smażony, pieczony).
Jednostka miaryszt.
pasteryzowane MLEKO
sól
podpuszczka mikrobiologiczna
Zawiera: mleko
konserwanty: Nie zawiera
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna1380 kJ/ 332 kcal
Tłuszcz26 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone17 g
Węglowodany0,6 g
w tym cukry0,6 g
Białko24 g
Sól3,5 g

Min. temp. °C: 2
Maks. temp. °C: 6
Wymiar liczbowy: 200
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Rozmiar opakowania: 200
Jednostka (tekst opisowy): g
Piec w opiekaczu: Metoda przygotowania: Ser pokroić na grube, około 1,5 cm plastry. Smażyć lub grillować przez około 3-4 minuty z każdej strony. Piec przez około 4 minuty w temperaturze 150-200°C. Najlepiej smakuje podawany na ciepło. Od temperatury otoczenia

Producent: EUROSER Dairy Group Sp. z o.o.- Sp.k.

Wyprodukowano dla
EUROSER Dairy Group Sp. z o.o.- Sp.k.,
ul. Geologiczna 20,
02-246 Warszawa,
Polska

Ostatnio oglądane