Sposób przyrządzania:
1. Wsyp zawartość 1 torebki do miski.
2. Dodaj 125 ml ciepłej wody, dobrze wymieszaj i odstaw na 30 min.
3. Za pomocą łyżeczki uformuj pastę falafelową w kulki. Smaż na głębokim, gorącym oleju. Odcedź olej i podawaj na gorąco.
Uwagi: każda torebka wystarczy na przygotowanie około 10 sztuk.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
www.jasmeen.pl
mąka z ciecierzycy (55%)
mielony suszony bób (30%)
przyprawy 13% (w zmiennych proporcjach: kolendra, koper włoski, kmin rzymski, koperek, czosnek mielony, cebula mielona, pietruszka)
sól
| w 100 g |
---|
Wartość energetyczna | 1394,2 kJ / 333 kcal |
Tłuszcz w tym | 19 g |
- Kwasy nasycone | 2 g |
Węglowodany w tym | 32 g |
- Cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 10 g |
Sól | 0,7 g |
Liczba jednostek: 2
Wymiar liczbowy: 100
Tekst dowolny o pochodzeniu: Wyprodukowano w Polsce
Rozmiar opakowania: 100
Jednostka (tekst opisowy): g
Liczba czynności użycia: 2 sztuk/sztuki
Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć: 2 x torebka 100 g. Porcja dla 3-4 osób (ok. 20 szt. falafeli)
Producent: LEVANT FOODS SP. Z O.O.
ul. Smoluchowskiego 11A,
60-179 Poznań